"Pasata" muče vazdušni jastuci i desni amortizeri

Ljubitelji "pasata" najviše poštuju njegov kvalitet izrade, performanse i ekonomiju. Problematični kod ovog modela mogu bi biti sigurnosni pojasevi, vazdušni jastuci, kuglični zglobovi ili desni zglobovi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Folksvagen pasat: Modeli pasata iz devedesetih neretko imaju problema sa sigurnosnim pojasevima, vazdušnim jastucima, pohabanim kugličnim zglobovima

Motor "pasata" pokazao se dobro čak i nakon pređenih 100.000 kilometara. Dizelaši su pogodniji za uživanje i uštedu u vožnji dok su benzincima naklonjeniji vozači koji češće pritiskaju papučicu gasa.

 

Još danas nagrade na mojauto.rs

U periodu od 11. maja do 10. juna sajt Moj Auto će nagraditi svoje posetioce koji u tom periodu ostave besplatan auto oglas. Stručna komisija magazina „AutoBild“ oceniće svaki oglas u ovom periodu.

- Treba imati u vidu da benzinci mnogo troše, a i da cena njihovog servisa nije mala. Na tržištu polovnih automobila nalazi se širok izbor motora kao što su 1.6, 1.8, 1.8T, 1.9 TD, 2.3 V5, 2.5 TDI V6, 2.8 V6 ili W8 4.0. Redizajnirani modeli, posle 2000. godine sa jakim i ekonomičnim 1.9 TDI motorom predstavljaju najbolju kupovinu - kažu u stručnom timu na portalu mojauto.rs.

 

Modeli pasata iz devedesetih neretko imaju problema sa sigurnosnim pojasevima, vazdušnim jastucima, pohabanim kugličnim zglobovima dok su se u novom milenijumu pojavili "pasati" sa ručno montiranim desnim amortizerima koji nisu dovoljno zategnuti.

 

Pogledajte današnju ponudu automobila sa pijace u Bubanj Potoku

- Iako ima dobru reputaciju "pasat" ponekad može izneveriti svog vlasnika. Zbog toga na autopijaci treba tražiti dobro očuvan model sa brojnom dodatnom opremom - ističu na portalu mojauto.rs.

 

Šta treba posebno proveriti kod polovnog "VW pasata"?

  • 1. Desni amortizeri
  • 2. Kuglični zglobovi
  • 3. Sigurnosni pojasevi
  • 4. Vazdušni jastuci

 

Povezane teme: Folksvagen pasat, Polovnjaci, Mojauto.rs, MojAuto.rs, Mojauto, Saveti

Poslednji komentari

dzoni
Četvrtak, 01. 10. 2015. 14:24h
neregistrovan korisnik
Nebitno koja marka je upitanju redovno odrzavanje cuva auto, inace vozim passata i nemam problem a presao je preko 600000 hkm....
dzoni
Četvrtak, 01. 10. 2015. 14:24h
neregistrovan korisnik
Nebitno koja marka je upitanju redovno odrzavanje cuva auto, inace vozim passata i nemam problem a presao je preko 600000 hkm....
zoran-dj
Četvrtak, 14. 06. 2012. 22:28h
neregistrovan korisnik
prvo procitaj svoj komentar pa ga posalji
Made-in-Japan
Četvrtak, 14. 06. 2012. 12:57h
neregistrovan korisnik
Probajte "HONDA Accord 2.2 i-Ctdi" i vise nikada necete pomenuti Passat-a. Djelovi su mozda malo skuplji ali ih nikada necete zatrebati tako da je to nebitno. Vozim vec 8 god. Hondu CR-V i nikad nista nisam promjenio, supruga Civico i opet ista pjesma. Vazno je samo da ne izgubite kljuc i da ima malo goriva u rezervoaru a za ostalo su se pobrinuli japanski inzinjeri. Prestanite biti sluge i robovi pod navodnicima dobrim njemackim automobilima, okrenite se istinskom kvalitetu tipa HONDA, SUBARU, MITSUBISHI, MAZDA, NISSAN - i bicete puno sretniji. Pozdrav svima
stexx
Četvrtak, 14. 06. 2012. 10:57h
neregistrovan korisnik
nemci se kvare jedino u srbiji i slicnim zemljama zbog izuzetnog kvaliteta goriva, puteva, servisa itd. pa u nemackoj servisi izgledaju mnogo urednije od srpskih bolnica!! nije passat osmisljen za srbiju gde se sipa loz ulje a servis se radi kod kvazi majstora koji lome zabice cim skinu neki deo. osvestite se, nemacki mentalitet se mnogo razlikuje od naseg.