"Mercedes" c-klase prva zvezda salona u Detroitu

Detroit će do 26. januara biti domaćin prve velike automobilske smotre u 2014. Očekuje se 40 noviteta, a glavno mesto Salona trebalo bi da zauzme nova generacija “mercedesa“ C-klase.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Vrata, hauba, blatobrani i krov napravljeni su od aluminijuma, ukupno 50 odsto šasije

Limuzina srednje klase nemačkog proizvođača dobila je moderan dizajn po uzoru na novu S-klasu. Takođe, C-klasa je prvi “mercedes” koji koristi prednost nove tehnologije i platforme. “Mercedes“ C-klase je porastao u dužinu za 9,5 centimetara, četiri centimetra je širi, međuosovinsko rastojanje je sa 2,76 povećano na 2,84 metra, dok su za četiri centimetra prošireni tragovi prednjih i zadnjih točkova.


C-klasa je dobila novu prednju osovinu sa osloncem u četiri tačke. Agilnija od prethodnika, pri čemu je kompletan automobil postao osetljiviji na pokrete upravljača i vozaču pruža veće (sportsko) zadovoljstvo.

 

Kupcima se nude tri različita sistema ogibljenja: standardno, AMG sport sa tvrđim oprugama i amortizerima koji spuštaju automobil za dodatnih 15 milimetara i, prvi put u klasi, vazdušno “airmatic” ogibljenje sa četiri režima.


Na lansiranju, “mercedes“ C-klase biće dostupan sa tri motora, jednim dizel i dva benzinska. Tu je “C220 blutek”, dizelaš sa 170 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji bi u proseku trebalo da troši četiri litra. Ponudu benzinaca otvara C180, sa 1,6-litarskim motorom i 156 KS, a zatvara C200 (184 KS), koji do stotke ubrzava za 7,5 sekundi.

 

Motori su upareni sa novim šestostepenim manuelnim menjačem, dok se može doplatiti za sedmostepeni 7G-tronik automatik. Do kraja 2014. godine očekuje se i uvođenje novog devetostepenog automatskog menjača.


Prodaja počinje na proleće, a bazni “mercedes“ C180 će u Nemačkoj koštati 33.558 evra. Slična cena očekuje se i kod nas.

 

Unutrašnjost

Automobil je baziran na novoj modularnoj platformi sa pogonom na zadnje točkove koju će koristiti i svi naredni “mercedesi” (osim A i B klase).

MRS platforma s lakoćom može da se prilagodi verzijama sa hibridnim i električnim pogonom.

 

Povezane teme: Detroit, SAD, Salon automobila, Mercedes, Mercedes benc, Mercedes C klase, Automobili, Salon

Poslednji komentari

gospodin-Pendula
Sreda, 15. 01. 2014. 16:03h
neregistrovan korisnik
Covek vas lozi a vi se primili, hahaha ne zna se ko je smesniji od ovih komentatora ovde. Auto lep inace.
Alo
Utorak, 14. 01. 2014. 13:17h
neregistrovan korisnik
Da, novi lexus vs e90 serije. is250 je losiji auto po svim parametrima od Bmw-a 3 (testovi). Nesto nisam cuo da je lexus dobio novu 3ku ili a4.
Alo
Utorak, 14. 01. 2014. 13:14h
neregistrovan korisnik
Pa cekaj, ja nisam uzeo u obzir razlicitu opremu, nego ti. Tvoj drugar hoce da udje u visoku klasu, ali sa odredjenim budzetom. Japani nude najvise u toj klasi za odredjene pare, ali ako uzimamo full opremu, mecka je jata (tj. nemci). U najjacoj opremi, Mercedes sije Lexusa, svidelo se to tebi ili ne.
Dejan
Utorak, 14. 01. 2014. 09:20h
neregistrovan korisnik
Ali ipak Estate E200 1,8 benzinjara sa pogonom na CNG - metan, cena registracije ok, jeftino gorivo, agregat 135 kW !!! servis se radi na 20000km, komfor, sigurnost... Treba li sta dodati
oooo
Ponedeljak, 13. 01. 2014. 20:30h
neregistrovan korisnik
Ako si mladji audi naravno, bolje performanse, atraktivniji enterijer (ne kazem bolji),eksterijer, ako si pak stariji covek pred penziju onda kupi mercedesa pa vozaj udobno unucice.. :)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»