Počeo Salon automobila u Njujorku

Sve oči uprte u „vajper“

Salon u Njujorku juče je otvorio vrata ljubiteljima automobila koji će sve do 15. aprila imati priliku da vide više od 50 svetskih premijera. Očekivano, većina modela izloženih u Velikoj jabuci namenjena je vozačima u SAD, ali ima i nekoliko modela zanimljivih Evropljanima.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Pod haubom "vajpera" spakovano je 600 konjskih snaga

„Mercedes“ je na svom štandu izložio drugu generaciju terenca GL, kao i redizajnirani kompaktni GLK, dok je fanovima sportskih automobila predstavio SL 65 AMG sa 630 konjskih snaga.
 

Novi GL je dugačak 5,12 metra, međuosovinsko rastojanje iznosi 3,075 metra, ima tri reda sedišta i mesta za ukupno sedam putnika, dok je zapremina prtljažnika od osnovnih 450 litra do maksimalnih 2.300 litra.

 

 

Od prethodne generacije lakši je za čitavih 100 kilograma, a pod haubom se nalazi potpuno revidirani trolitarski šestocilindrični dizelaš (zadovoljava evro 6 norme) koji smo imali priliku da upoznamo na novom „mercedesu ML“.

 

Snaga agregata koji će se od sada ugrađivati u verziju „GL 350 blutek“ je povećana sa 211 KS na 258 KS, dok maksimalni obrtni moment sada iznosi 620 Nm (540 Nm kod prethodnika).

 

 

Konačno, u javnosti se pojavio i novi „vajper“ (slika gore), u čijem imenu više neće stajati „dodž“ već SRT. Za pogon sportskog automobila brine se V10 motor sa 600 konjskih snaga i „Fijatovim“ sistemom „multier“.
 

Fabrika BMW se predstavila redizajniranim modelom X1 koji će se, prvi put, od septembra ponuditi i vozačima u Severnoj Americi. Što se izmena tiče, najviše je pretrpeo prednji kraj, s novim svetlima i branikom. Redizajniran je i zadnji branik, dok su spoljašnji retrovizori dobili integrisane pokazivače pravca.

 

 

Unutrašnjost je gotovo identična prethodnoj, s tim što su u BMW-u koristili kvalitetnije materijale, a poboljšana je i završna obrada. Amerikanci će dobiti samo verzije s benzinskim motorima - X1 28i sa 245 KS, i X1 35i sa 306 KS.
 

 

Blagi redizajn doživeo je i „micubiši ASX“ koji će biti dostupan od jeseni i sa nedavno promovisanim 1,8-litarskim dizel motorom sa 116 KS čija emisija štetnih gasova iznosi 127 grama po kilometru. „Hjundai“ se predstavio novom generacijom terenca „santa fe“, koji će se u Evropi prodavati pod oznakom ix45, dok je američka kompanija „Fisker“ predstavila svoj drugi plag-in hibrid „atlantik“, čija prodaja počinje sredinom naredne godine.

 

„Oltrek“ spreman za Ameriku

Interesovanja vozača u SAD ispitaće i “Folksvagen” koji se u Njujorku pojavio sa modelom “pasat oltrek”, inače već predstavljenim u Evropi. Zanimljivo je da su u “Folksvagenu” odlučili da ga izlože u formi koncepta i bez dodatka “pasat” . “Folksvagen oltrek” u Njujorku pod haubom ima 2,0-litarski TDI motor sa 140 KS, što je takođe novitet za vozače u Americi. Dizel motor je uparen sa DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Povezane teme: Salon automobila, Njujork, Vajper, Mercedes, BMW, Micubiši, Folksvagen, Mercedes

Poslednji komentari

testdriver
Subota, 14. 04. 2012. 16:24h
neregistrovan korisnik
nikad nisam voleo te americke automobile, oni od svega naprave svinjariju...budze automobile do besvesti, jedino sto valja jeste ta sirova snaga i dobar zvuk...daleko od toga da ijedan musle car moze da se poredi sa nekim od italijanskih masina...
mmbb
Sreda, 11. 04. 2012. 12:53h
neregistrovan korisnik
bojane ne lupetaj majke ti dva vajpera ne mogu da pridju bilo kom ferariju a tj genije mi objasni kako ces da ga nabudzis na 2000 konja majke ti ajde
BOJAN-
Utorak, 10. 04. 2012. 20:41h
neregistrovan korisnik
VIPER je surovi automobil a ti motori mogu da se budze do 2000 ks a i kosta duplo manje od ferarija a mozda i vise
popp
Utorak, 10. 04. 2012. 17:01h
neregistrovan korisnik
jednog lepog dana, posle izbora, ovaj v10 monstrum ce se ugradjivati u neki model iz Kragujevca 100%.
Marko
Utorak, 10. 04. 2012. 14:01h
neregistrovan korisnik
Ma ovaj Viper je ocajan, motori od 8000 kubika, a 600 konja... Ferari jaci motor ugura u pola toga... Sta bi evropski dizajner napravio mu neko da da se igra sa tolikom kubikazom.... Upravljivost necu u opste spominjati jel to ne moza.da se poredi.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»