Automobili koji će se uskoro prodavati i na našem tržištu

Noviteti iz Detroita stižu u Evropu Foto

Detroit je tradicionalno i ove godine najavio početak trke u automobilskoj industriji, koja je, i pored očiglednih problema i recesije, gomilom noviteta najavila borbu za svakog kupca. Salon u “Motor sitiju” doneo je premijere desetak zanimljivih modela koji će se uskoro pojaviti na evropskom tržištu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

“Mustang“, koji nema veliko tržište u Evropi, omiljen je u rodnoj Americi

Za početak trebalo bi da izdvojimo novu generaciju modela “fjužn”, nama poznatijeg pod imenom “mondeo”, čija bi prodaja na Starom kontinentu trebalo da počne sredinom 2013. godine. Elegantna, 4,87 metara dugačka limuzina dizajnerski se oslanja na “evos koncept”, promovisan septembra prošle godine u Frankfurtu. “Fjužn” za američko tržište pokreću samo benzinski motori, dok će se u “mondeo” ugrađivati i savremeni turbodizel agregati nastali u saradnji sa grupacijom „Pežo-Sitroen“. “Ford” je takođe predstavio i kompaktni SUV “eskejp”, koji će u Evropi poneti ime “kuga”. Novitet na evropskim ulicama trebalo bi da bude limuzina “kadilak ATS”, sa zadatkom da otkine deo kolača koji decenijama ravnopravno dele “audi A4”, BMW serije 3 i “mercedes“ C klase. Amerikanci nisu potvrdili kada će tačno “kadilak ATS” krenuti preko bare, ali sigurno je da neće previše čekati. Zasada, kao i kod “fjužna”, u ponudi su samo benzinski motori. “Kadilak ATS” će se nuditi s pogonom na zadnje točkove i sa 4x4 pogonom, a najavljena je i sportska verzija kao pandan BMW-u M3 sa 470 konja.


“Ševrolet” nam je kroz koncepte predstavio dva kupea, “kod 130 R” i “tru 140 S”, za koje poznavaoci automobilskih trendova kažu da bi u kratkom roku mogli da se nađu na evropskim ulicama. Isto važi i za “Hondin” koncept “akord kupe”, koji će se kao serijski automobil prvo pojaviti u SAD, najverovatnije u poslednjim danima ove godine. Svakako, bliži nama je “ševrolet sonik”, koji bi u Evropi trebalo da ponese ime “aveo RS”. “Malu raketu” pokreće 1,4-litarski turbobenzinac sa 140 konjskih snaga.

 


    Zanimljiv model je i “dodž dart”, koji je nastao iz braka “Fijata” i “Krajslera”. “Dart” je baziran na “Alfa romeovoj“ „đulijeti”, ali nažalost, nije zadržao crte koje krase italijansku lepoticu, tako da je njegov dolazak u Evropu krajnje neizvestan. Jedan od najatraktivnijih koncepata izloženih u Detroitu (sajam traje do 22. januara) je “akjura NSX”, odnosno “honda NSX”, kako je poznaju naši vozači. Prema najavama, nova “honda NSX” bi trebalo da se pojavi najkasnije do 2015. godine, a pored upotrebe lakih materijala i pogona na sve točkove, imaće i hibridni pogon (kombinacija V6 benzinca i elektromotora).


    “Mercedes” se pohvalio šestom generacijom „roudstera SL“, čije smo zvanične fotografije imali priliku da vidimo pre nešto više od mesec dana, dok je “Porše” ponudio kabriolet verziju modela 911. Odranije nam je preko interneta bio poznat i izgled “mini roudstera”, a “Nisan” je kroz koncept najavio novu generaciju terenca “patfajnder”. “Hjundai” je predstavio turboverziju modela “veloster” sa četvorocilindričnim dvolitarskim turbobenzinskim motorom (213 KS). Verzija za evropsko tržište minimalno će se razlikovati, a premijerno će biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi.

    Povezane teme: Detroit, Automobili, Modeli, Salon automobila u Detroitu, Ford Escape, Ford Mondeo, Audi A4, Chevrolet, Honda, BMW, Mercedes, Alfa Romeo Giulia, Nissan

    Poslednji komentari

    Mercedes
    Petak, 13. 01. 2012. 16:10h
    neregistrovan korisnik
    Slika ispod koje pise da se radi o mercedesu SL je zapravo slika SLS AMG modela, a u Detroitu je zaista pretstavljen novi SL... Za nekoga babe i zabe a za nekog ko jaje jajetu...
    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»