Naše tržište će uskoro biti bogatije za nekoliko novih modela

Dolaze automobili za svačiji džep

ŽENEVA - Salon u Ženevi, koji traje do nedelje, pored futurističkih studija i superautomobila, ponudio je nekoliko novih i pristupačnih modela koji će se uskoro pojaviti na srpskom tržištu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Rio" će se u startu nuditi u dve verzije karoserije kao hedžbek i kao sedan

Sredinom godine u prodaju stiže hedžbek verzija „ševrolet kruza“, pobednika WTCC šampionata. Praktično, svaki četvrti automobil prodat u Evropi je kompakt, a gotovo 70 odsto tog tržišta čine modeli sa petora vrata. Zato i ne čudi da „Ševrolet“, koji 2011. slavi stogodišnjicu postojanja, ima velika očekivanja od „kruza“ u hedžbek verziji. Koncept predstavljen prošle godine u Parizu doživeo je samo blaže kozmetičke promene branika i svetala, kao i prednjih maglenki koje su sada okrugle. Sve ostalo je zadržano, a posebno se ističe dinamičan izgled „kruza“ sa opadajućom linijom krova, karakterističnom za kupe automobile, koji bi trebalo da se dopadne mlađim kupcima. „Kruz“ hedžbek raspolaže sa velikim prtljažnikom (400 litara) i na početku će deliti motore sa sedan verzijom. U pitanju su ne toliko živahni, ali provereni 1,6 i 1,8-litarski benzinci (115 i 140 konjskih snaga), kao i dvolitarski turbo dizelaš sa 150 KS. 

 

Novi "aveo"

Novi „ševrolet aveo” 

„Ševrolet“ je u Ženevi otkrio sve karte među kojima se nalazi i novi „aveo sedan“ sa prtljažnikom od 502 litra. Predstavnici američke kompanije kažu da je još aktuelni „aveo sedan“ peti najprodavaniji model u Evropi u svom segmentu, a da će s novom generacijom rezultat biti još bolji. Simpatični „aveo“ će pokretati 1,2-litarski benzinci sa 70 i 86 konjskih snaga, kao i dizelaš 1.3 u, takođe, dva izdanja - sa 75 i 95 KS. Njegova prodaja počinje u drugom delu 2011. godine.

 

Stiže i „kija rio” 

„Aveo“ će u B segmentu imati ljutog rivala u potpuno novoj „kiji rio“ koja je prvi put izložena baš u Ženevi. „Rio“ će se u startu nuditi u dve verzije karoserije, kao hedžbek (dužina 4,045 metara, prtljažnik 292 litra) i sedan (4,365 metara, prtljažnik 390 litara), dok je planirano da se 2012. godine pojavi i verzija sa troja vrata. Kao i konkurencija, „Kija“ će pod haubu svog automobila ugrađivati savremene benzinske i dizel motore niske potrošnje i emisije štetnih gasova. Jedan od svakako zanimljivijih motora je i 1,1-litarski trocilindrični dizel sa 70 konjskih snaga. Od naredne godine u ponudi će biti i novi 1,2-litarski GDI turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem. U Ženevi smo imali priliku da se uverimo da je „rio“ kvalitetom i dizajnom odskočio u odnosu na prethodnu generaciju i da će biti tražen među srpskim kupcima. Naravno, kao i svaki model B segmenta, potražnja će direktno zavisiti od cene koja bi trebalo da bude na nivou „dačije sandero“. 

 

Osveženi "pežo"

Redizajnirani „pežo 308” 

„Pežo“ je osvežio svoj popularni model 308, a najveće promene doživeo je prednji deo sa novim dizajnom farova, dnevnim LED svetlima i većim grilom. Materijal u kabini je za nijansu kvalitetniji, a Francuzi su obećali da će fejslift verzija „pežoa 308“ ponuditi bogatiju serijsku opremu po nepromenjenoj ceni. „Hjundai“ se pohvalio novim modelom i40 u karavanskoj verziji, koji će biti izložen na Salonu u Beogradu zajedno sa trećom generacijom „ford fokusa“ i redizajniranom „hondom akord“. Naravno, u priči o novitetima ne bi trebalo da zaboravimo ni „mercedes C klase“, „folksvagen tiguan“, „reno letitjud“...

Povezane teme: Automobili, Cene, Ševrolet, Kija, Salon automobila u Ženevi, Salon automobila, Ženeva

Poslednji komentari

johnny
johnny
Petak, 11. 03. 2011. 14:28h
Svaciji dzep???Ja ocekivao neke kineske skutere...
024
Petak, 11. 03. 2011. 13:58h
neregistrovan korisnik
Ma kako vam naslov zvucao optimistican,ja evo otkako procitah vest preturam dzepove,ali nikako da nadjem dovoljno sredstava za npr.neki Sevrolet,ili Opel,nesto srednje klase,netreba mi vise,ali kad bolje gurnem ruku u dzep shvatim da ni Yuga od 1000 eura ne mogu da kupim.
Paono
Petak, 11. 03. 2011. 13:38h
neregistrovan korisnik
Ne znam kakva su primanja novinarinarima Blica,ali ja mislim da ni oni kineski FAW-ovi u Srbiji nisu automobili za svaciji dzep...
axle
Petak, 11. 03. 2011. 13:37h
neregistrovan korisnik
Ali mi ni džepa više nemamo. Struje, hleb, krompir...
Vlado
Petak, 11. 03. 2011. 13:29h
neregistrovan korisnik
"..za svaciji dzep..". 70% ljudi u Srbiji razmislja sta ce sutra da jede jer treba da napravi rucak za 100 dinara a Vi ovde stavljate naslov kako ce svakome biti lako kupiti automobil...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»