Najprodavanije “kubikaže” polovnih automobila u 2013.

U Srbiji se i dalje prilikom kupovine automobila izuzetno vodi računa o kubikaži motora. Razlog tome je uglavnom stari način oporezivanja vozila, po kojem se vozila sa velikom zapreminom motora nužno smatraju i luskuznim automobilom, bez obzira na godište proizvodnje. Zbog toga vlasnici većih automobila, iako starih preko 10 godina, moraju odvojiti priličnu sumu novca prilikom registracije vozila.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Jedan od vodećih oglasnih portala za prodaju automobila u Srbiji, www.mojauto.rs, napravio je istraživanje o prodaji polovnih vozila u 2013. godini, zavisno od zapremine motora.

Postavite oglas za prodaju svog automobila potpuno besplatno.

Benzinci se, kao i prethodnih godina, najviše kupuju sa manjom zapreminom motora. Kad gledamo statistiku prodaje vozila na benzinski pogon, najviše su se prodavala vozila sa zapreminom motora između 1100-1500 cm3 - čak 49,7%. Zbog jeftinijeg održavanja i niže cene registracije, ovi automobili su često opredeljenje vozača sa plićim džepom.

Vozači koji su želeli da kupe benzinca sa malo većom zapreminom, uglavnom su se opredeljivali za vozila sa ugrađenom pogonom na tečni naftni gas (TNG), jer veća zapremina benzinskog motora često donosi i većeg potrošača.

Pronađite odličnog “stranca”!

Pogledate i kompletnu ponudu nemačkog sajta mobile.de na srpskom jeziku na sajtu www.mojauto.rs!

Tako statistika pokazuje da su najčešće prodavana vozila na TNG pogon u 2013 bili automobili zapremine između 1500 i 2000 cm3.

 

 

Zbog velikih troškova koji očekuju vlasnike većih automobila, u Srbiji je i dalje mali procenat vozača koji kupuju vozila preko 2000 cm3 – za takvu kupovinu još uvek čekamo značajan porast životnog standarda, ali i drugačiji model oporezivanja.

 

Pročitajte još: Koliko stare polovnjake smo kupovali u 2013.

 

Sve detalje kako da učestvujete u nagradnoj akciji sajta Mojauto.rs, u kojoj dobitnici osvajaju put u Istanbul, možete pogledati OVDE.

 

Povezane teme: Polovnjaci, Automobili, Prodaja

Poslednji komentari

aca
Ponedeljak, 20. 01. 2014. 09:19h
neregistrovan korisnik
Ubiste se oko jedne 0 a i u registraciji sam je dodao slucajno a vi niste videli. Ja imam auto od 25000e od 2l i placam 300e pa racunam da je toliko iz za BMW. A auto od 6000e vrednosti velike kubikaze (land cruser, runner, patrol,grand ciroki iz 1998-2002) treba da da 1000-1500e a imaju ih moji drugari i stoje neregistrovani. Recimo kad u selu imas runner pa zakacis prikolicu povuces 800kg maline i ne cekas na brdu nekog da te ucenjuje sa cenom i rokom placanja, prevezes prase ili jagnje i obidjes po snegu bolesne roditelje u planini i odneses im lekove. Ja pored auta imam i nivu pa me ne kace te velike registracije samo kazem da to nije normalno da Bugarska (clan EU) za 4l i BIH za 4,2l traze 500e a nasi traze 1500e sto se verovatno ne placa ni u Nemackoj.
rebro
Nedelja, 19. 01. 2014. 22:43h
neregistrovan korisnik
Zašto misliš da svi imaju potrebu da voze BMW ili Mercedes? Meni lično je BMW veoma nepraktičan auto bez ikakvog iedjnog rešenja za enterijer. Svako model ima apsolutno istu kontrolnmu tablu sa sve menjačem. Dizajneri im verovatno rade neke druge poslove. Što se tiče Mercedesa, tek od serije "S" može da se kaže da su angažovali nekog da im dizajnira enterijer a dotle su se oslanjali na ime. Pogledaj Jaguar, Leksus, Infiniti, Alfu, Pežo, Superb. Odišu idejama i dizajnom. Ljudi koji se lože na BMW i Mercedes spadaju u grupu koja mora da se pokazuje po selu ili varošici a to može da uradi samo sa trkačkim konjima u vidu automobila i to po logici "što više konja, to bolji auto". Totalno pogrešno.Moja Laguna ima 110 konja ali mi to ništa ne znači. Ja ne idem na trke, ne žurim nigde. Meni auto služi da se prevezm iz jedne tačke u drugu a nikako da se pokazujem nekome sa konjima i veličinom automobila kao merilom za neki uspeh. Ako ne možeš drugačije da se iskažeš, onda si ti siromašan čovek jer te drugi vide samo kroz taj BMW i povezuju se preko njega "to je onaj štpo se hvali konjima pod haubom". Idi vozi formulu ako misliš da si dobar vozač.
kung-fu-panda
Nedelja, 19. 01. 2014. 15:45h
neregistrovan korisnik
vozim daciju a to je bolje od alfu. cu kupim 166 pa cu imam bolja kola od tebe
brka
Nedelja, 19. 01. 2014. 06:04h
neregistrovan korisnik
oko 33 000 je registracija.
boki
Nedelja, 19. 01. 2014. 06:04h
neregistrovan korisnik
zavisno od je i opreme kreće se od 25 pa cak do 40 i kusur za m paket.