Dvocifren porast prodaje automobila u SAD

Većina vodećih svetskih proizvođača automobila prijavila je dvocifren rast prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama tokom maja u odnosu na isti mesec 2011. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Uprkos ne baš sjajnim ekonomskim pokazateljima američke privrede, prodaja novih automobila je bila odlična što bi mogao da bude dobar znak za dalji privredni oporavak SAD, tumači agencija AP.

 

Najveći rast prodaje prijavila je japanska "Tojota", za čak 87 odsto. To je rezultat koji se i očekivao kod "Tojote" jer je ona maja prošle godine ostala bez proizvodnje delova zbog zemljotresa u Japanu, pa nije mogla da prati potražnju.

 

Rast prodaje od 30 odsto zabeležila je kompanija "Krajsler" u vlasništvu FIAT-a, a slede "Folksvagen" sa 28 odsto, "Nisan" sa 21 odsto, "Ford" sa 13 odsto i "Dženeral motors" sa 11 odsto.

 

S druge strane, nezaposlenost u Americi u maju prvi put je bila u porastu za poslednjih 11 meseci i iznosila je 8,2 odsto. Loši rezultati zabeleženi su i na berzanskom tržištu što znači da je poverenje investitora i dalje slabo.

Povezane teme: SAD, Prodaja, Automobili, Prodaja, Proizvodnja

Poslednji komentari

Tri-karte-za-Hollywood
Petak, 03. 05. 2013. 05:36h
neregistrovan korisnik
Pa sto, pametnjakovicu, u Evropu. Pa nece valjda sa konja na magarca? A ti so neki profesor geografije? :(
axle
Utorak, 05. 06. 2012. 08:24h
neregistrovan korisnik
I tako oni propadaju već decenijama...da bar i mi tako.
Petko
Subota, 02. 06. 2012. 09:48h
neregistrovan korisnik
i u Srbiji je zabelezen dvocifreni rast prodaje automobila. 2011 god je prodato 9 a u prvoj polovini 2012 10 automobila.
Zvrk
Subota, 02. 06. 2012. 06:17h
neregistrovan korisnik
Ma to ih napalili da u vremenu krize trebaju da imaju automobile ako bude moralo da se brise iz zemlje. Jedino im nisu rekli da to ne pomaze mnogo ka Evropi :) A Ameri ko Ameri prosto kipe od znanja i geografije. I eto kako je sve to bilo :)