Folksvagen - kraj za TDI motore!

Matijas Miler, šef Folksvagen grupe, koji je dobio zadatak da očisti kompaniju nakon „Dizelgejt“ afere, zatražiće kraj za TDI motore! On postavlja pitanje da li se isplati ulagati novac u razvoj dizel agregata i nemački mediji očekuju da će Milerov predlog vrlo brzo biti na dnevnom redu

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Pretpostavlja se da će VW prvo krenuti sa „povlačenjem“ TDI motora iz Severne Amerike gde će 2020. godine na snazi biti strogi propisi o emisiji štetnih gasova. Ispostavilo se da bi razvoj novih, čistijih TDI motora bio neisplativ, odnosno da bi cena modela sa dizel motorima bila podjednaka sa cenom elektiričnih automobila. Takođe, Folksvagen grupa želi da od 2025. godine bude lider na polju električne mobilnosti a plane je da se godišnje prodaje između dva i tri miliona E-automobila. Miler je dodao da je „dizeglejt afera samo ubrzala propast dizel motora kojima su dani ionako već odbrojani“.

 

Kraj dizel motora predvideo je i šef Volvoa Hakan Samuelson koji je insistirao da švedski proizvođač prestane sa prodajom dizel verzija u SAD. Samuelson smatra da će „dizelaše“ u potpunosti odmeniti hibridni modeli koji će za godinu-dve biti jeftiniji od automobila sa klasičnim dizel agregatima.
Folksvagen grupa bi trebalo da uskoro počne sa „brisanjem“ ponude TDI motora za neke od modela svojih 12 brendova, kao i sa ubrzanim razvojem hibirdinh verzija poput „škode superb hibrid“.

Povezane teme: Folksvagen grupa, Folksvagen, VW, TDI, Hibridi, Škoda superb hibrid, Matijas Miler

Poslednji komentari

Vlasnik-Model-S
Utorak, 28. 06. 2016. 14:00h
neregistrovan korisnik
Mušterija i svedok da proizvod radi odlično jesam. Slepi vernik nisam, ni u šta. Istražio, probao, kupio i i dalje sam zadovoljan. Imam perspektivu u na zastareli tehnologiju unutrašnjeg sagorevanja i na modernu. Žao mi je da narod živi u zabludama. Ništa niko ne treba da mi veruje, sve uzmite sa dozom rezerve. Jedino što sve molim da shvate je da, možda, imaju pogrešnu predstavu o starim i novim kolima i da sami istraže. Moji podaci su tu samo da vas "zagolicaju". Svi su proverivi.
Voja
Utorak, 28. 06. 2016. 10:11h
neregistrovan korisnik
Ljudi i VW su shvatili ono sto je Toyota znala pre 20 godina kada su izbacili prvi hibrid .
BELGRADE
Utorak, 28. 06. 2016. 09:52h
neregistrovan korisnik
Šta se bre ložiš na Alfu, pokretna kanta. IMaju dva modela koja prodaju, smesni su. I ako si se bas uhvatio za nju, To je u stvari Bravo sa promenjenim svetlostnim grupama. Da ne pricam unutra da su svi isti.. Kao i 500L Fiat sta uzme pod sebe to i unisti. Tako je unistio Ferrati, Jeep i Alfa Romeo. A Alfa odavno nema dusu kakvu je ranije imala. Tako da su sve to besmilsice. Nemci vladaju svetom sto se tice auto industije i samo ljubomorni to poricu...
Nova-sekta
Utorak, 28. 06. 2016. 07:50h
neregistrovan korisnik
Muskovi svedoci.
hm
Ponedeljak, 27. 06. 2016. 16:46h
neregistrovan korisnik
Pa lepo je neko u komentaru napisao zašto te košta manje. Samo zbog pljačke nsafte koju amerikanci decenijama sprovode po čitavoj planeti. Ne bi se ti hvalio sa potrošnjom od 18l da imaš našu cenu i naša primanja!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»