Folksvagen - ništa od nove platforme!

Folksvagen će nastaviti da koristi modularnu platformu MQB duže nego što je to bilo planirano, tako da će, recimo, novi „polo“ i „tuareg“ imati identičnu tehničku osnovu, iako je razlika u dužini dva modela oko jedan metar. VW prolazi kroz period obeležen neizvesnosti i pretpostavlja se da je ovo novi pokušaj da se ublaže katastrofalne posledice „Dizelgejt“ afere.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Modularna MQB platforma je predstavljean 2012. sa novom generacijom "audija A3", a plan je da se proizvodnja poveća na sedam miliona primeraka godišnje

To je potvrdio i član uprave Folksvagen grupe, Herbet Dis, koji je rekao da će MQB platformu koristiti još dve generacije malih i srednje velikih modela sa prednjim pogonom. Tako će se na modularnu platformu „prebaciti“ novi „folksvagen polo“ i „seat ibica“, kao i njihove krosover verzije koje se očekuju u narednih nekoliko godina. Takođe, Folksvagen planira da poveća proizvodnju modela baziranih na revolucionarnoj platfomi koja je predstavljena 2012. godine sa novom generacijom „audija A3“.

 

"Folksvagen atlas" je najnoviji model koji koristi MQB platformu

Plan je da se do 2018. proizvodnja poveća na sedam miliona automobila godišnje (2014. godine je iznosila samo 2 miliona). Danas platformu koriste svi brendovi VW grupe, a poslednji predstavljeni model je veliki SUV „folksvagen atlas“ koji će debitovati na Salonu automobila u Los Anđelesu (od 18. do 27. novembra).

 

Paralelno, Folksvagen će nastaviti da ulaže novac u razvoj modularne platforme za električne automobila (MEB), na kojoj bi trebalo da se bazira čak 30 modela u narednih deset godina.

Povezane teme: Folksvagen, Folksvagen grupa, VW, VW grupa, MQB platforma, Modularna platforma, Dizelgejt afera, Audi A3, Folksvagen atlas, Salon automobila u Los Anđelesu

Poslednji komentari

Nikola-iz-VW
Subota, 12. 11. 2016. 23:28h
neregistrovan korisnik
Nije tacno da je Tuareg na MQB platformi. On se nalazi MLB Evo platformi koju deli sa Audi Q7, Bentley Bentayga i Porsche Cayenne. I svi se prozvode zajedno u VW-Bratislavi. Pozdrav iz Nemacke! ;)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»