Svi detalji o "škodi kodijak"!

Škoda je izabrala Berlin za grad u kojem će 1. septembra predstaviti svoj novi SUV model nazvan „kodijak“ po vrsti medveda koja živi na južnoj obali Aljaske. Ne znamo kakava je veza između Češke i poluostrva koje pripada Severnoj Americi, ali bi glavni grad Nemačke trebalo da predstavlja znak pažnje i poštovanja prema Folksvagen grupi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Pretpostavlja se da će LED svetla biti deo dodatne opreme

U svako slučaju, pred nama je nekoliko tizer fotografija modela „kodijak“ koji će dobiti široku, trodimenzionalnu rešetku po uzoru na „superb“. Klinasti farovi dolaze sa LED tehnologijom, ali najverovatnije samo uz naknadu. Zapremina prtljažnika će biti rekordnih 720 litara, odnosno maksimalnih 2.065 litara sa oborenim naslonima zadnjih sedišta. To znači da će „škoda kodijak“ biti prostranija i više iskorišćena od „BMW-a X3“, „audija Q5“ i, naravno, novog „folksvagen tiguana“. Škoda očigledno želi da postane lider u segmentu, a „kodijak“ će standardno biti dostupan kao petosed dok kupci mogu da poruče i dodatni treći red sedišta.

 

Škoda još nije objavila zvanične fotografije enterijera svog velikog SUV modela

Za veću sigurnost i udobnost brinu najnoviji sistemi asistencije vozaču a izdvojili bismo sistem „air view“(kamere su smeštene napred, pozadi i u kućištima spoljnjih retrovizora) koji pokazuju prostor oko automobila. „Kodijak“ će dobiti i najsavremenije VW motore, start-stop sistem kao i agregate sa deaktivacijom cilindara. U ponudi su tri benzinska motora: 1,4-litarski TSI sa 150 KS, kao i dvolitarski TSI sa 180 KS, odnosno 220 KS. Što se dizelaša tiče, očekivano „kodijak“ će dobiti 2.0 TDI sa 150 KS i 184 KS.

 

Proizvodnja "škode kodijak" (4,7 metara) počinje 10. oktobra

Česi dosta očekuju i od plag-ih hibridne verzije koja će se pojaviti kasnije. Hibrdini „kodijak“ će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 7,4 sekundi i postizaće maksimalnih 200 kilometara na sat. Ukupna snaga sistema (1.4 TSI sa 156 KS i E-motor sa 40 kW i 220 Nm na prednjoj osovini, odnosno E-motor od 85 kW i 270 Nm na zadnjoj osovini) je 225 KS. Sastavni deo je i šestosteepni DSG menjač, kao i litijum-jonska baterija (12,4 kWh), dok je autonomija u električnom režimu do 50 kilometara. Škoda kaže da će prosečna potrošnja biti oko 1,9 litara.

 

Ovako "Auto Bild" vidi serijski "kodijak" koji će moći da se poruči i kao sedmosed

Proizvodnja „škode kodijak“ počinje 10. oktobra dok bi prodaja trebalo da startuje u januaru 2017. godine. Očekuje se cena od 24.000 evra za verziju sa pet sedišta, 1.4 TSI motorom i manuelnim menjačem.

 

Povezane teme: Škoda kodijak, Veliki SUV, Folksvagen, Folksvagen tiguan, Audi Q5, BMW X3, TSI motori, TDI motori, VW, Folksvagen grupa

Poslednji komentari

deki
Petak, 12. 08. 2016. 07:50h
neregistrovan korisnik
Ima da ga pazarim cim stigne u Srbiju!
Zoran
Četvrtak, 11. 08. 2016. 15:49h
neregistrovan korisnik
Ima smisla, Skoda lici na medveda.
Berlin
Sreda, 10. 08. 2016. 17:19h
neregistrovan korisnik
Ime Berlin nastalo je od nemacke reci za medveda, ber, a ista zivotinja je naravno i simbol grada, kao i zlatni medved, nagrada filmskog festivala u berlinu. Mislim da sve ima smisla sada.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»