Folksvagen odustao od tužbe protiv "suzukija" zbog oznake GTi

"Folksvagen" je odlučio da okonča sudski spor star osam godina, koji je ova kompanija vodila protiv japanskog "Suzukija" zbog kršenja autorskih prava. Problem je nastao još 2004. godine, kada je "Suzuki" upotrebio "GTi" oznaku na svojim modelima. Reč je o sportskoj verziji "Sfifta", koji je tako dobio naziv "Sfift GTi". Nakon osam godina gomilanja papira u sudnici, Nemci su izgleda shvatili da neće dobiti spor i da im je lakše da jednostavno odustanu od tužbe.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Folksvagen: Shvatili da im je lakše da odustanu od tužbe

Prekretnica u procesu dogodila se kada je Vrhovni sud Evropske unije izneo stav da "GTi" oznaka ne može biti mešana sa onom sa "Folksvagenovog Golfa GTi".

 

Nova akcija sajta www.MojAuto.rs

Nakon toga, "Folksvagen" je insistirao da se ipak donese presuda, ali je već tada bilo jasno da je spor izgubljen i advokati su povučeni.

 

Postavite besplatan auto oglas

Ova vest dolazi kao nastavak arbitražnog rata koji međusobno vode dve kompanije, a koji je počeo kada je "Folksvagen" preuzeo 20% akcija "Suzukija" pre dve godine za 1,7 milijardi evra, što je tada bio deo Sporazuma o saradnji dva proizvođača.

 

Ubrzo nakon toga, "Suzuki" je insistirao da se preuzeti deo vlasništva vrati nazad, što "Folksvagen" nije učinio.

Povezane teme: Automobili, Folksvagen, Suzuki, Tužba, Autorska prava, Mojauto.rs, MojAuto.rs

Poslednji komentari

Filip
Nedelja, 07. 10. 2012. 13:09h
neregistrovan korisnik
U pravu si da Honde izvlace veliku snagu iz male zapremine i to bez turbine, ali karakteristika ovakvih motora je da imaju mali obrtni moment, tj. nisu dovoljno elasticni, te zahtevaju vise obrtaje da bi muski povukli. S druge strane, mali motori s natpunjenjem imaju i dosta konja i veliki obrtni moment, tako da pojedini vuku iz nizih obrtaja kao dizelasi... Zbog toga bi navodno trebalo manje da trose, mada je diskutabilno koliko je ovo tacno... Mana je sto se vecina tih motora ne vrti preko 5500-6000 obrtaja. Ja sam licno fan atmosferskih motora, jer nema lepseg zvuka nego kad ga zavrtis preko 7000 obrtaja (primer Honda Civic Type-R prethodne generacije).
E46-325i
Subota, 06. 10. 2012. 22:52h
neregistrovan korisnik
Evropljanini itekako imaju tih "malih" motora tipa 1.4 1.6 sa velikim brojem ks recimo od 120-210...Ford je poceo da pravi motore od 1000 cm3 koji imaju preko 120 ks.Ove "male motore" imaju vw,reno,fiat-alfa,pezo-bmw i jos neki tako da je glupo reci da to imaju samo japanci.Uzgred da ti kazem da je Mazda rx rotacioni motor koji je takve konstrukcije da iz male zapremine izvlaci mnogo konja.Svaka cast japancima imaju kvalitetne masine,ali ne zaboravi da ima jos itekako doktora koji prave strasne masine!
qwak
Subota, 06. 10. 2012. 14:58h
neregistrovan korisnik
ako se radi o tradiciji, mongo pre lansera i imprece, eskort rs 2000 i lancia delta integrale su vladali relijem, a mogli su da se kupe i "obicnije" verzije....
Kiku
Subota, 06. 10. 2012. 14:57h
neregistrovan korisnik
Lancia Delta - svi znaju zasto. :)
Alfa
Subota, 06. 10. 2012. 12:48h
neregistrovan korisnik
Suluda prica oko oznake i to ne modela vec varijante istog, gti, gtd, crdi, dci, jtd. Ko je od vas vozio sva ta kola (ne racuna se, komso samo do coska) neka napise uskren komentar. Imam peti auto u zivotu (punto, punto 2, 145,147, 156) i za mene je alfa auto ostalo su prevozna sredstva. Jedini respekt gajim prema japanizerima i to je to. Wv je pase prica o pouzdanosti (svi majstori su umrli jer se nikada bekvare), francuzi boluju od manjka pravih i dobrih majstora a za koreju ce vreme pokazati jer ko je blesav da prizna gresku od 15k evra.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»