Održavanje motorne testere preduslov za njen dug radni vek

Motorne testere su nezamenljiv alat, naročito u voćarstvu i šumarstvu. Pravilnim održavanjem ne samo da se produžava radni vek testere, već se može poboljšati i njena učilnkovitost.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Ukoliko odlažete testeru preko zime, valja prekontrolisati sve elemente motora. Da bi na proleće radila kako treba, treba se voditi principom gorivo - vazduh - iskra - nož, dakle kontrola svih elemenata koji utiču na rad.

Iako možete biti u iskušenju da ostavite sistem goriva prazan, to se ne preporučuje jer nedostatak goriva uzrokuje sušenje i pucanje dihtunga. Međutim, u gorivu danas ima etanola koji takođe ne deluje dobro na delove vaše testere.

 

Zbog toga se preporučuje da se za pripremu za prezimljavanja sipa mešavina ulja i benzina koji u sebi nema etanol. Naravno, filtere takođe treba proveriti, i po potrebi zameniti, oprati ili izduvati kompresorom.
 

Dakle, imali smo benzin i vazduh. Što se iskre tiče, ceo sistem paljenja treba da prođe inspekciju, od zamajca do svećice. Čišćenje je obavezno, kao i zamena dotrajalih delova. Spojeve električnih kontakata valja isprskati kontakt sprejem da bi se istisla voda koja se potencijalno tu našla, i da bi se sprečila kondenzacija vode na istom mestu. Iako možete biti u iskušenju da u ovu svrhu koristite druga sredstva, pre svega ona u spreju, za podmazivanje, nemojte to raditi. Sredstva za podmazivanje kao bazu imaju mineralno ulje koje ne pomaže u provođenju struje.
 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: mehanizacija, održavanje mehanizacije, poljoprivreda
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»