Saveti na sajtu MojAuto.rs

Šta otkriva unutrašnjost polovnjaka?

Većina ljudi prilikom razgledanja polovnjaka najviše pažnje poklanja spoljašnjosti automobila. To je sasvim logično, jer od limarije se kreće. Već smo pisali da se na osnovu stanja karoserije može dosta toga reći u kakvom je stanju određeni polovnjak, pre svega da li je bio havarisan ili ne. Ali, postavlja se pitanje koliko potencijalnih kupaca obraća pažnju na unutrašnjost automobila i šta se na osnovu njenog stanja može reći o "prošlosti" polovnjaka.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Pre kupovine potrebno je pogledati i u kakvom su stanju upravljač i menjač

Podosta je sitnica koje otkrivaju pravo lice automobila koji možda nameravate da kupite. Papučice gasa, kvačila i kočnica otkrivaju koliko se automobil vozio.

 

Prodajete polovni automobil? Postavite besplatan oglas

Tačno je da se gumene obloge na njima lako i često menjaju, ali tragovi ipak ostaju vidljivi, posebno kada se radi o nešto starijim vozilima.

 

Ujedno, istrošenost tapacirunga koji okružuje papučice može ukazati na intezivno korišćenje vozila. Takođe, stanje u kojem se nalaze sedišta (posebno vozačevo), vrata i rukohvati odaje u kojoj meri je vozilo korišćeno.

 

Tražite polovni motor? Pogledajte ponudu svih polovnih motora.

Pre kupovine potrebno je pogledati i u kakvom su stanju upravljač i menjač, jer njihova "izglačanost" ukazuje na pozamašno korišćenje, jer su to tragovi koji se teže mogu prikriti.

 

Trebalo bi pregledati i sigurnosne pojaseve, koji mogu ukazati na to da li je vozilo bilo udarano, jer ako su kopče povučene na dole moguće je da je vozilo bilo "žrtva" udesa (naravno ukoliko pojasevi nisu menjani).

Povezane teme: Automobili, Mojauto.rs, MojAuto.rs, Mojauto, Saveti

Poslednji komentari

Kozomorac
Sreda, 22. 08. 2012. 17:17h
neregistrovan korisnik
Kako celu kozu obmotaju oko volana. Jel sve zajedno sa rogovima :))
-kafana-je-moja-sudbina
Sreda, 22. 08. 2012. 10:11h
neregistrovan korisnik
E ne moz' covek vise ni savet da vam dâ! Pa zar nisu u pravu da sve to treba proveriti? Nisu to jedine stvari, naravno, ali kao sto rece "daba" za sve ostalo povedite majstora. Ne stekajte se za 20€... Ili kupite novi auto. Sto je vec na granici uvrede za pojedine komentatore koji vazda kukaju kako se nema "ni za 'leba" a jos ce auto da kupuju. Sta li rade ovde i komentarisu/troluju, da mi je znati?
daba
Utorak, 21. 08. 2012. 13:13h
neregistrovan korisnik
Po meni je ludost kupovati polovan auto bez majstora, tako da ko misli da je najpametniji i da ce po izgledu menjaca , papucica, volana i sl. zakljuciti mnogo toga o autu zasluzuje da ga neko zezne. Ne mogu da verujem da je neko spreman da potrosi par hiljada evra ili vise, a da se steka za 20ak evra za majstora, pa cak i ako treba nesto detaljnije proveriti pametnije je dati i vise para za pregled nego kupiti krs... Svaki majstor koji radi odredjenu marku automobila zna sta na kojem modelu treba pogledati i na koji nacin prveriti...
UvinujeistinA
Ponedeljak, 20. 08. 2012. 15:56h
neregistrovan korisnik
Pogrešno...Godina kod Opela i vozila VW koncerna ne počinje 01.01. već 01.7. tj. sva vozila proizvedena posle 01.7. tekuće godine na desetoj poziciji u broju šasije nose oznaku naredne godine što znači da vozila proizvedena od 01.7.2011. do 30.6.2012. nose godinu proizvodnje 2012. a proizvedena od 01.7.2012. do 30.6.2013. nose 2013.g. i td. Mislim da je i kod drugih proizvodjača tako.
Kuku-majko
Ponedeljak, 20. 08. 2012. 13:06h
neregistrovan korisnik
Burazeru, ti ako si privatnik i zaradio u Srbiji svojim poštenim radom 40,000 evra svaka čast. Naravno da ti ne verujem ni jednu reč. Takođe, mislim da si OZBILJNO poremećena ličnost ako to daješ u kešu za kantu lima koja te vozi od tačke A do tačke B, a i dalje živiš kao podstanar!?