120 premijera na jednom mestu: Počela je Ženeva! Video

Počelo je! Salon automobila u Ženevi rano jutros otvorio je vrata za medije koji ce imati manje od deset sati da prenesu utiske o 120 svetskih i evropskih premijera. "Auto Bild" i "Blic" će na jednom mestu predstaviti sve novitete, kao što su "bugati širon", "audi Q2", "škoda visionS", "mercedes C-klase kabriolet"... Salon u Ženevi traje od 3. do 13. marta.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Uljez u kombinezonu prekinuo konferenciju VW

Čovek je izašao na binu i rekao je da ga je prvi čovek Folksvagena poslao da ugradi novi uređaj za varanje sa podacima o emisiji štetnih gasova

“Folksvagenova” konferencija na Salonu u Ženevi ipak nije mogla da prođe bez incidenta vezanog za “Dizelgejt aferu”. Dok se jedan od zvaničnika nemačkog proizvođača obraćao medijima, na binu je izašao čovek u kombinezonom sa VW znakom i sa ključem u ruci. On je na engleskom jeziku sa nemačkim akcentom rekao da ga je prvi čovek “Folksvagena”, Matijas Miler, zamolio da se podvuče pod izloženi automobil i da popravi motor.
“Ne brinite gospodine, doneli smo novi uređaj za varanje i niko neće prometiti. Gospodin Miler mi je rekao da je sve u redu”, mirnim glasom je rekao čovek u kombinezonu za koga su okupljeni novinari pomislili da je deo zvanične prezentacije.
Obezbeđenje je posle nekoliko sekundi oklevanja ispratilo čoveka iz dvorane.

 

Fiat tipo 5-door/SW: Zamene za "bravo" i "kromu"

Možemo očekivati i da će hečbek koštati oko 12.000 evra kao i "tipo sedan"

Obećano i ispunjeno - „Fijat“ je na Salonu u Ženevi izložio hečbek i karavansku verziju modela „tipo“ koje će se takođe prozvoditi u Turskoj.

Verzija sa 1.6 (120 KS) dizel motorom može da se dobije sa automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom

„Tipo hečbek“ je dugačak 4,37 metara i ima prtljažnik zapremine 440 litara, dok je „tipo SW“ 20 cm duži od verzije sa petora vrata, pri čemu prtljažnik karavana prima 550 litara (rekord klase).

Karavanski "tipo" je dugačak 4,57 metara i ima prtljažnik zapremina 550 litara

Oba modela su dostupna sa pet motora (dva dizela i tri benzina), u kombinaciji sa manuelnim i automatskim menjačima.

 

Lamborghini Centenario: Hiper-Lambo za jubilej

U čast stogodišnjice rođenja osnivača Feručija Lamborginija, Italijani su na Salonu u Ženevi predstavili model „sentenario“ koji je i pored cene od 2,08 miliona rasprodat (sklopiće se po 20 kupea i roudstera).

Samo 1.520 kg teški superautomobil pokreće najmoćniji „Lamborginijev“ motor ikada napravljen - V12 sa 770 KS koji „sentenario“ od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi. Maksimalna brzina je 350 km/h.

 

Audi Q2: Najmanji član Q porodice

Audi na Q2 koristi rešenje sa zatamnjenim C stubom koje daje utisak da krov lebdi iznda automobila

Posle brojnih tizera "Audi" je na Salonu u Ženevi izložio najmanji model Q porodice - Q2 koji bi trebalo da privuče mlađe vozače i da iz igre izbaci "mini kantrimen". "Audi Q2" je dugačak 4,19 metara, raspolaže TFSI i TDI agregatima u rasponu snage od 116 KS do 190 KS i opciono može da se dobije sa 4x4 pogonom.

 

VW T-cross Breeze: Polo SUV sa platnenim krovom

Koncept "T-kros briz" je najava VW za ulazak u segment mini SUV-ova

“Folksvagen” ipak nije u Ženevi predstavio redizajnirani “golf VII” već je u 2016. godinu ušao sa konceptom “T-kros briz” (T-Cross Breeze) koji najavljuje krosover verziju modela “polo”. Koncept je dugačak 4,13 metara i koristi mekani krov a pod haubom izloženog primerka se nalazi turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem i 110 KS.

 

Bugatti Chiron: 1.500 KS, 420 km/h, 2.86 miliona

"Bugati širon" je naslednik legendarnog "vejrona"

Gotovo je! "Vejron" je posle 11 godina otišao u zasluženu penziju a pred nama je njegov naslednik "širon" sa W16 motorom, 1.500 konjskih snaga, maksimalnom brzinom od 420 kilometara na sat i početnom cenom od 2,86 miliona evra. Šta vam je više potrebno? Detalje od novom "Bugatijevom" superautomobilu pročitajte ovde.

 

Mercedes C-class cabriolet: Zima je završena

Platneni krov se podiže i spušta do brzina od 50 kilometara na sat

"Mercedes" je nastavio da širi ponudu nove "C-klase" a poslednji član je kabriolet sa mekanim krovom koji se podiže i spušta za 20 sekundi. "Mercedes C kabriolet" raspolaže motorima u rasponu snage od 156 KS do 367 KS. 

 

Škoda visionS: Česi pucaju na veliko

Serijska verzija koncepta "visionS" se očekuje na jesen
I, dok se "Bugati" razbacuje konjskim snagama, Škoda je otišla u drugu krajnost konceptom "visionS" koji najavljuje prvi veliki SUV češkog proizvođača. Serijska verzija će poneti ime "kodijak" iza kojeg se krije SUV dugačak 4,7 metara i sa sedam sedišta. "Kodijak" će koristiti VW modularnu platformu i prethodnica je modela "tiguan XL".

 

 

Povezane teme: Salon u Ženevi, Automobili, Bugati širon, Audi Q2, Seat ateka, Škoda, BMW, Škoda visonS, Folksvagen T-kros briz koncept, Golf VII, Lamborgini sentenario, Fijat tipo hečbek, Fijat tipo karavan

Poslednji komentari

mininova
Četvrtak, 03. 03. 2016. 07:29h
neregistrovan korisnik
Nikada nebi kupio VW,jer je samo reklama i nista vise,to su najgrdji automobili.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»