"Audi Q2" - odgovor na "mini kantrimen" Video

Audi je sa modelom “Q2” rešio problem nedostatka pravog konkurenta “mini kantrimenu”. To znači da je najmanji član Q porodice namenjen mladim vozačima, iz urbanih sredina koji traže SUV model bez ozbiljnih terenskih osobina. Naravno, “Audi” je “Q2” opremio i kvatro pogonom, ali Nemci smatraju da će se tek mali broj kupaca odlučiti za 4x4 verziju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Početak prodaje “audija Q2” zakazan je za septembar.

“Audi Q2” (4,19 metara) je 20 centimetara kraći od “Q3”, međutim po ponudi prostora u kabini ne zaostaje za većim bratom. “Audi” tvrdi da je “Q2” jedini mini SUV dovoljno komforan da preveze petoro putnika, a raspolaže i prtljažnikom zapremine 405 litara što je na nivou “audija A3”.

Mali SUV je dobio osmougaonu masku hladnjaka, prednja svetla po uzoru na “TT” i izuzetno kratke prepuste, kao i zatamnjeni C stub čija se boja može menjati i kombinovati sa bojom karoserije. Bazni motor je 1.0 TFSI sa 115 KS dok su vrh ponude 2.0 TFSI i 2.0 TDI, oba sa po 190 KS.

Takođe, “Audi” je Q2 opremio najsavremenijim sistemima asistencije vozaču i virtuelnim kokpitom (dodatna oprema) dijagonale 12,3 inča koji menja klasičnu instrument tablu.

Povezane teme: Audi Q2, Mini kantrimen, TFSI motori, TDI motori, Salon u Ženevi

Poslednji komentari

rebro
Četvrtak, 03. 03. 2016. 12:49h
neregistrovan korisnik
Druže, ovaj Q2 kultivator košta 21.000 evra i za te pare možeš da kupiš Tucson koji je lađa za njega. Ja razumemd a u tvom selu poznaju samo 4 kruga i da bi ti kupio i Audi trotinet jer je to ipak AUDI, ali za te pare može da se kupi daleko bolji i prostraniji SUV, ali pravi SUV, a ne mini moris.
Bole
Sreda, 02. 03. 2016. 17:32h
neregistrovan korisnik
Pre neki dan sa Suzuki Samurajem, 45 KS sišao u šumu. Iz 4 ture napunio prikolicu od 2,5 kubika drva i odvukao kući. To je terenac iako izgleda kao igračka. Znam ja šta je terenac 4x4, reduktor i blokade. Zato i kažem čemu SUV služi? Liči na terenac ne može mokru livadu da pređe. Na asvaltu putnički u toj ceni je pojam udobnosti stabilnosti i sa sličnim motoro manje troši. Mnogo para samo za modu i šminku.
rebro
Sreda, 02. 03. 2016. 16:14h
neregistrovan korisnik
SUV nije terenac. Terenska vozila su drugačija, imaju reduktor malih brzina. pogon na sva 4 točka,.robusna su, većeg klirensa i slično. Ovaj Audi ne može ni potok da pređe. Daleko je on od terenca. Inače Audi ne pravi terence.
rebro
Sreda, 02. 03. 2016. 10:25h
neregistrovan korisnik
Dužina Lagune je 465 cm, gepek 450 litara. Kadjar 445c, sa gepekom od 480 litara. Suzuki vitara je dužine kao ovaj Q2 i ima sličan gepek. U njega ne možeš sklopljeni suncobran da staviš. Ako je tebi imperativ da koristiš i zadnja sedišta kao prtljažni prostor jer nema mesta u gepeku onda je to druga stvar.U ovaj Q2 stavim dva kartona piva i popunim ga celog.
Bole
Sreda, 02. 03. 2016. 09:54h
neregistrovan korisnik
Čemu služi terenac koji nije terenac, Zbog mode gubite: udobnost limuzine, stabilnost i sigurnost sportskog auta. potrošnju i funkcionalnost gradskog.. Najgore je što ih prave veoma jake i brze. Vozači misle da voze sportska kola. Veliki točkovi, visoko težište teški. Nagli manevar pri velikoj brzini koji sa putničkim kolima lako iskontrolišete sa ovim je katastrofalan. Kad sa SUV-om izgubite kontrolu nema ispravke. Vozači SUV-a ne stradaju u sudaru sa drugim vozilima. Oni sami izleću sa puta prevrću se i sl.