Da li je ovaj koncept novi početak za Folksvagen? Foto

Ako je verovati čelnim ljudima “Folksvagena”, 2016. je godina za novi početak “Dizelgejt” aferom uzdrmanog giganta. A, novi početak najavljuje koncept “T-kros briz” (T-cross breeze) koji otkriva i novi operativni sistem čija bi primena trebalo da startuje uskoro.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Serijska verzija "T-cross breeze" koncepta očekuje se već 2017. godine

Sa 4,13 metara dužine, “T-kros” direktno ulazi u ligu mini SUV-ova u kojoj “Folksvagen” nema takmičara. Takođe, izgled koncepta sa širokim grilom, uskim farovima i LED prstenovima oko prednjih svetala predstavlja suštinu novog “Folksvagenovog” dizajna.

“T-kros briz” sa mekanim krovom i točkovima od 19 inča pokreće turbo benzinac sa 110 KS i 175 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uparen sa sedmostepenim DSG menjačem. Mali SUv težak 1,25 tona do “stotke” ubrzava za 10,3 sekunde a VW obećava prosečnu potrošnju od pet litara.

Kokpit je lišen prekidača a pred vozačem se nalazi trodimenzionalna aktivna instrument tabla

Operativni sistem ženevskog koncepta je skoro bez prekidača i koristi površine osetljive na dodir, slično konceptu “Budd-e”. Infotejment sistemom se upravlja gestovima a kokpitom dominiraju dva velika ekrana osetljiva na dodir.
Serijska verzija koncepta “T-kros briz” očekuje se već naredne godine sa cenom ne većom od 20.000 evra.

     

    Povezane teme: Folksvagen T-kros briz, Folksvagen koncept, DSG menjač, Salon u Ženevi

    Poslednji komentari

    Pera
    Subota, 05. 03. 2016. 21:28h
    neregistrovan korisnik
    Nije ovaj koncept novi početak. Novi početak je u Frankfurtu predstavljeni novi Tiguan. I ovaj koncept prati istu dizajnersku matricu, pa se može oceniti da menjaju dizajn svih modela i idu u tom zacrtanom pravcu. Nije Nemačka Volkswagen. BMW, Mercedes, Porsche to su reperi u novim tehnologijama za ceo svet , pa i Audi kada je kvalitet izrade u pitanju. VW je ono što mu ime kaže narodni auto,a ko ima para ne vozi konfekciju.
    Pera
    Subota, 05. 03. 2016. 21:21h
    neregistrovan korisnik
    To nije 1.6 nego 1.5 dci . Ugrađuje se u "Citan" i "A" klasu
    davor
    Petak, 04. 03. 2016. 20:49h
    neregistrovan korisnik
    A u koji to model mercedesa ugradjuju taj 1.6 motor? Osim u onaj kangu s mercedes ovim znakom.A i to je nastalo u saradnji jer je mercu falio jedan takav model da I oni malo kolaca zagrizu u tom segmentu autoindustrije.
    iks
    Sreda, 02. 03. 2016. 09:35h
    neregistrovan korisnik
    dizel 1.6 u novim mercedesima je renault 1.6 dci motor, potpuno tacno....renault i mercedes saradjuju i razmenjuju tehnologiju
    Slobodan
    Utorak, 01. 03. 2016. 23:52h
    neregistrovan korisnik
    Gradimir : Gdje pokupi informaciju da Mercedes ima motore Renault i Nissan, majke ti... Vjerovatno si zamijenio teze ... Edukuj se po tom pitanju.. onako usput