Nova taktika niške saobraćajne policije

Saobraćajci u civilu pišu prijave i kazne pešacima

NIŠ - Niški saobraćajci spremili su neprijatna iznenađenja - pešake koji prelaze ulicu van zebri po prvi put će na ulicama sačekivati i kažnjavati saobraćajci u civilu, a vozače će snimati radari sa kamerama iz automobila i bez zaustavljanja dostavljati im prekršajne prijave na kućne adrese.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nepropisno prelaženje ulice masovna je pojava u Nišu jer se pešaci ponašaju u skladu sa propisima tek kada u blizini ugledaju uniformisanog policajca. Zato je policija odlučila da doskoči.


- Pešaci koji prelaze ulicu van pešačkog prelaza ne bi trebalo da se iznenade narednih dana ako ih zaustavi saobraćajac u civilu koji će se legitimisati i napisati im kaznu. Zakonom je dozvoljeno da saobraćajci budu u civilu. Odlučili smo se na ovaj korak zbog velike nediscipline pešaka - objašnjava zamenik načelnika niške saobraćajne policije Dragan Pešić.


Najkritičnije je na najprometnijim niškim ulicama u centru - u Voždovoj, Generala Milojka Lešjanina, u Bulevaru dr Zorana Đinđića, kod Palate pravde, na Crvenom Pevcu... Duž Bulevara Nemanjića pešaci prelaze preko šest kolovoznih traka gde stignu, a najgore je oko pijace i Parka Svetog Save, u Knjaževačkoj...


Saobraćajci menjaju taktiku i prema vozačima.


- Vozače koji prekoračuju brzinu i u gradu i na prilazima gradu snimaćemo iz automobila u vožnji, ali ih nećemo zaustavljati - poziv sudiji za prekršaje stizaće im na kućnu adresu. Snimanje prekršaja iz automobila u vožnji moguće je zahvaljujući savremenim radarima koji, osim toga što mere brzinu, imaju i ugrađene kamere, pa video snimkom dokumentuju prekršaj, keže Pešić.

Povezane teme: Niš , Saobraćajci, Prijave, Kazne, Pešaci, Saobraćaj, Pešački prelaz, Vozači

Poslednji komentari

paja
Petak, 14. 10. 2011. 10:35h
neregistrovan korisnik
Bože mili! Čuda velikoga! Kad se ćaše po zemlji Srbiji, Po Srbiji zemlji da prevrne I da druga postane sudija, Tu knezovi nisu radi kavzi,; Nit' su radi Turci izjelice, Al' je rada sirotinja raja, Koja globa davati ne može, Ni trpiti Turskoga zuluma;
Pedja
Ponedeljak, 12. 09. 2011. 16:03h
neregistrovan korisnik
A ko jos od vozaca postuje pesacki prelaz. Najsigurnije je da predje ulicu kada nema saobracaja. Kada vozaci stanu na pesacki prelaz i puste pesake, onda moze da traze od pesaka da neprelaze ulicu mimo pesackog prelaza.
Zoran
Nedelja, 11. 09. 2011. 08:06h
neregistrovan korisnik
U ovoj zemlji gde je već bilo puno prevara,lažnih policajaca,ne bih mu stao ni pod razno.Ako bude nasilan,uzvratio bih mu.Ma,šta je vama ljudi?Ova ideja liči na uskraćivanje prava građana.Da li je to uvođenje tajne policije na mala vrata?
Nislija
Subota, 16. 07. 2011. 20:40h
neregistrovan korisnik
Konacno nesto pametno da se uradi i u Nisu,inace prelazi svako gde stigne , vozaci bahati ne postuju nijedan znak ogranicenja dok vozim smao mi sviraju red je vise da se postuje taj znak 30 oko skolama sto je postavljen to niko ne postuje.
VV
Ponedeljak, 11. 07. 2011. 13:29h
neregistrovan korisnik
Vi sto pljujete ove odluke batalite to, nego lepo predjite Vozdovu kroz podzemni, a ne da nam centar grada lici na Banglades, i da hoda ko gde hoce. Podrzavam!