Maserati predstavlja novi "kvartoporte"

Šesta generacija slavnog "Maserati Kvartoportea" je pred vama. Kompanija koja posluje u okviru "Fijatove" grupacije za svoj uspeh bira najekskluzivnije salone na svetu, u kojima bi kao konkurenciju svom adutu trebalo da pronađe "Mercedes S klase", "Porše Panameru", "Jaguara XJ" i "BMW serije 7".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novi Maserati Kvartoporte

Prema rečima ljudi koji su bili zaduženi za razvoj novog "Kvarteportea", automobil je napravljen na potpuno novoj osnovi, sa novim opcijama pogonskog sistema, zajedno sa uvećanim komforom i tehnološkim inovacijama koji se tako dobro uklapaju u celokupnu sliku ovog lepotana.

 

Ipak, šesta generacija "Maserati Kvartoportea" nije stoprocentno nova, jer ipak preuzima neke delove i rešenja sa sličnih modela koji su razvijeni u saradnji "Fijata" i "Krajslera", kao što su blok motora i delovi enterijera.

 

"Kvartoporte" je dugačak 5.263 mm i 1.948 mm širok, što znači da je za 163 mm duži i 64 mm širi od svog prethodnika, dok je međuosovinsko rastojanje uvećano za 106 mm i iznosi 3.170 mm, što je značajno doprinelo povećanoj stabilnosti i većem komforu.

 

Ujedno i prtljažni prostor je povećan za 80 litara, pa je putnicima na raspolaganju 530 litara. Bez obzira što je porastao u svim pravcima, novi "Kvartoporte" lakši je za 100 kg od prethodnika, prvenstveno zahvaljujući upotrebi aluminijuma. Ujedno, novi model ima savršen odnos težine na prednjoj i zadnjoj osovini u odnosu 50:50.

 

U ponudi će biti dva agregata, jedan sa 3,8 i drugi sa 3,0 litra zapremina, oba sa turbopunjačima i pečatom "Maseratija". "Kvartoporte" ima pogon na zadnjim točkovima, na koje se snaga prenosi preko osmostepenog automatskog menjača. Novi "Maserati" sa V6 agregatom imaće 404 KS i maksimalnu brzinu od 285km/h, dok mu za ubrzanje do 100km/h treba treba 4,9 sekundi.

 

Verzija sa V8 agregatom biće najbrzi "Maserati" sa četvora vrata i ujedno model sa najboljim stepenom iskorišćenja goriva. Ova verzija imaće 523 KS sa ubrzanjem do stotke za 4,7 sekundi i maksimalnom brzinom od 307 km/h.

Što se enterijera tiče, sve je na vrhunskom nivou.

 

Kabina je ručno izrađena. Vozaču je na raspolaganju poseban "Maseratijev" kontrolni ekran, kamera za asistenciju prilikom vožnje unazad, audio sistem od 15 zvučnika, kao i Wi-Fi konekcija.

 

Novi "Kvartoporte" imaće premijeru na Salonu automobila u Detroitu u januaru godine, dok se početak prodaje očekuje tokom iduće godine.

Povezane teme: Maserati, maserati kvatroporte, Novi model, Automobili, Mojauto.rs, MojAuto.rs, Mojauto

Poslednji komentari

wa-px
Subota, 02. 02. 2013. 17:40h
neregistrovan korisnik
Auuuuuuuuu
Ponedeljak, 17. 12. 2012. 21:19h
neregistrovan korisnik
E drago mi je da smo ustanovili da je kvalitet na strani bmw-a.... To sad da li ima veci imidz ili ne to je individualna stvar. Ja nikad ne bih kupio maserati nego bmw M. Ali to je kao sto rekoh subjektivna stvar. Inace maserati je odlucio da napravi manju limuzinu na osnovi krajslera i to je proslo kroz upravni odbor preduzeca. To su rekli, sad sta ce biti videcemo!
Zeka
Ponedeljak, 17. 12. 2012. 09:42h
neregistrovan korisnik
Najljepsa limuzina visoke klase, bila i ostala. Da ne spominjem zvuk i cinjenicu da nema elektronsku blokadu na 250 km/h, koja je blago receno retardirana u automobilima koji imaju 450+ konjskih snaga. Bez premca!
S-max
Ponedeljak, 17. 12. 2012. 09:31h
neregistrovan korisnik
Vidim da si se potrudio i fino je to, samo moraš da skineš BMW đozluke. BMW jeste dobar auto ali nemožeš da ga porediš sa maseratijem. Maserati nikad neće imati bolji kvalitet od BMW a ipak je subjektivno vrijedniji automobil. On ima imidž i ime. Jedino ako počnu previše da ubacuju motore od Chryslera, onda im ni papa neće pomoći. " pokri se sa uši" je citat iz prvog road mouvija koji sam gledao (kamiondžije)
Auuuuuuuuu
Nedelja, 16. 12. 2012. 18:50h
neregistrovan korisnik
Brate, idi na sajt fastestlaps.com pa onda idi na compare, pa ukucaj maserati grant. mc stradale vs bmw m5 (f10) i videces da je bmw na stazi puno bolji od maseratia iako je limiuzina a ovaj sportski, a na pravcu duplo bolji... To ti je 2 min posla, proveris, a ne ovde da se preganjamo, da mi govoris nesto sto stvarno nije! Pozdrav!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»