"Mustang" u Nemačkoj popularniji od "poršea 911"

Sedamdeset godina nakon završetka Drugog svetskog rata, Amerikanci ponovo napadaju Nemačku. Ovaj put na četiri točka a glavno oružje u „automobilskom ratu“ je novi „ford mustang“.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Trećina kupaca u Nemačkoj se odlučuje za "mustang" sa 5.0 V8 motorom

Odluka Forda da novi „mustang“ predstavi kao automobil za sva svetska tržišta ispostavila se kao pun pogodak. Naime, „ford mustang“ je najprodavaniji sportski automobil u Nemačkoj! U poslednjih 12 meseci prodato je više od 6.000 primeraka „mustanga“ koji je daleko iza sebe ostavio lokalne heroje „audi TT“ i „porše 911“. Čak ni jeftinija rešenje, poput „porše kajmana 718“ i „porše bokstera 781“, nisu uspela da pomute slavu „ford mustanga“ u Nemačkoj. Zanimljiv podatak je i da se trećina kupaca odlučila za najsnažniju verziju sa 5,0-litarskim V8 motorom i 419 KS.

 

„Mustang“ je dostupan i sa 2,3-litarskim „ekobust“ motorom i 314 KS koji u Srbiji startuje od 43.720 evra za „fastbek“ verziju, dok je kabriolet skuplji i košta od 48.560 evra. „Mustang 5.0 fastbek“ počinje od 48.560 evra a za kabriolet izdanje potrebno je izdvojiti od 53.410 evra. Pored standardnog manuelnog menjača, kupci mogu da se odluče i za šestostepeni automatik.

 

Inače, „ford mustang“ se prodaje u 81 državi, a najveću popularnost uživa u Saudijskoj Arabiji, UAE, Južnoj Africi, Australiji i Kini.

Povezane teme: Ford, Ford mustang, 5.0 V8, Ekobust, Nemačka, Porše 911, Audi TT, Porše kajman, Porše, Porše

Poslednji komentari

Realno
Četvrtak, 08. 09. 2016. 12:51h
neregistrovan korisnik
Kvalitet predhodnog i sadasnjeg mustanga nije isti. To sto nesto proizvodi u Kini ne mora da znaci da je lose! Sve si pomesao!
Lexus
Četvrtak, 08. 09. 2016. 06:57h
neregistrovan korisnik
Kvalitet je isti delovi dolaze od Kina a gde se sklapaju nema Veze,BMW isto sklapaju u USA Z modele X-5 Ali Nikad nisam primetio razlika u Auta,edino Toyota Auta Koi se montiraju u EU Franciu Turska i Ceska kvalitet nije isti delovi dolaze iz Ceska Turska i Francuska i finis nije isti,kod Vw nemoze da se primeti nista da dolaze Auta od Kina i delova i posao je isti a i kvalitet isti los,kod Volvo Mb sve je Kina Romanija ,Mazda je Peugeot,Nisa Reno Mb Reno Honda isto Nisa nije Razlika edino Cena.pogledaj uvek na Sasiu broj i na plocice gdeje proizveden auto ili trazi na primer Leksus i Tojota Hybrid svi se proizvedi u Japan isto dolaze i druge modela Ali Mora da narucis.
rebro
Sreda, 07. 09. 2016. 14:05h
neregistrovan korisnik
Poreš je dobio cipele? Konačno! Jel može i po vodi da se vozi?
rebro
Sreda, 07. 09. 2016. 12:29h
neregistrovan korisnik
Poreš je dobio cipele? Konačno! Jel može i po vodi da se vozi?
Driver
Sreda, 07. 09. 2016. 10:48h
neregistrovan korisnik
Razlika je sto je novi mustang uradjen "evropski" a to znaci da je kvalitet materijala na visokom nivou. A to nisu samo materijali u kabini vec je ceo auto uradjen kvalitetnije. A cena, pa eto posto nam nemacki automobili ne valjaju onda ce malo ameri da nas sisaju sa njihovim kantama... Nekada si mogao da dobro platis ali da traje a sada ces da platis vise i plus nece da traje!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»