Kija potvrdila proizvodnju konkurenta Golfu GTI

Južnokorejska "Kija" je sa ponosom predstavila prve obrise svog novog sportskog hečbeka, koji bi, kada se bude pojavio, trebalo da bude opasan konkurent "Golfu GTI". Ove skice pojavljuju se svega nedelju dana nakon što je kompanija zvanično potvrdila da se priprema da proizvede "Pro Sid GT" sa troja vrata. Sada iz sedišta kompanije stižu informacije da je u pripremi i verzija sa petoro vrata modela "Sid". Ujedno, "Kija" je obelodanila i preliminarnu specifikaciju ovih noviteta.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Korejski automobil do stotke ubrzava za 7,9 sekundi

To znači da će i "Pro Sid" i "Sid" imati fabrički benzinski agregat sa 1,6 litara zapremine sa direktnim ubrizgavanjem, dvostrukim turbopunjačem i ojačanim unutrašnjim kompanentama.

 

Pogledajte sve oglase polovnih Kia automobila

Ovaj četvorocilindrični motor poseduje 201 KS i obrtni momenat od 365 Nm i biće povezan sa standardnim šestostepenim manuelnim menjačem. Snaga će se preko njega prenositi na prednje točkove.

 

Pogledajte sve polovne automobile marke Golf

Kada već "Pro Sid GT" poredimo sa "Golfom GTI", treba pomenuti da korejski automobil do stotke ubrzava za 7,9 sekundi, dok je nemačkom asu za istu brzinu potrebno nekih 6,9 sekundi i pored brojnih unapređenja koje je "Kija" preuzela u predelu šasije i sistema vešanja, što bi trebalo da obezbedi veću dinamičnost u vožnji.

 

Dizajn novih "Kijinih GT" modela nije u većoj meri poznat, ali proizvođač poručuje da će oba modela imati nove prednje rešetke, oblike farova, kao i jedinstvene 18-inčne točkove na kojima će se posebno isticati crvena kočiona klješta.

 

U unutrašnjosti će biti "Rekaro" sportska sedišta, dok će površine komandne table i vrata biti prekrivene najkvalitetnijim materijalima.

 

"GT" modeli sa potpisom "Kije" proizvodiće se u fabrici u Slovačkoj od maja, dok se očekuje da u prodaju uđu tokom leta iduće godine, što znaći da će svoje premijere najverovatnije imati na Salonu automobila u Ženevi.

Povezane teme: Kia, Automobili, Novi model, Golf, Mojauto.rs, MojAuto.rs

Poslednji komentari

Marko
Ponedeljak, 14. 01. 2013. 16:58h
neregistrovan korisnik
Pre pisanja izmisljotina mogao si proveriti do kad se prodavao Golf 5... Ako je kupovao nov auto krajem 2009. mogao je kupiti samo Golf 6. I to ne sa 1.9 TDI motorom, posto je taj motor davno prestao da se proizvodi, u Golf 6 su se ugradjivali samo 1.6 i 2.0 dizeli. Mislim da je ovo dovoljno da se vidi da si uhvacen u lazi, cene koje si naveo necu ni komentarisati...
Marko
Ponedeljak, 14. 01. 2013. 16:37h
neregistrovan korisnik
Zasto vecina novinara Golf 7 smatra liderom klase? Zasto je on najprodavaniji? Zasto najbolje drzi cenu?
cc
Ponedeljak, 14. 01. 2013. 01:39h
neregistrovan korisnik
Delimicno si upravu. Ali ja sam se uverio da golf nudi naj manje u ovoj klasi,a pri tome ima naj vecu cenu.I svake godine prodaju sve manje i manje Gti modela. Na zapadu preovladjava razum,ljudi ne bacaju pare kao nekad.Evo jedno pitanje,zasto bi dao 40 000+ eura za golf gti kad za 25-30 000e mozes da kupis astru OPC ili megana RS koji su daleko daleko zabavniji automobili od golfa.Pri tom imaju i bolje performanse...?
Trle
Nedelja, 13. 01. 2013. 10:34h
neregistrovan korisnik
I kad sve to pocne da se kvari trk u Volfsburg na stelovanje i popravku. Sta mrsis tu cuda, u da... Pa sto slozeniji sklopovi to ima vise delova koji se kvare. Jednostavniji auto i nema glava da te boli (mnogo) :-)
Milan
Nedelja, 13. 01. 2013. 10:02h
neregistrovan korisnik
Kia Rio 1.5benzin,2001 god kupljena pre 6 godina sa 70000 km a kupljena je zato sto je bila najbolji odnos cene i onoga sto se dobija.Sada ima 160000 predjenih kilometara bez ijednog kvara sem redovnog odrzavanja. Vozi se na plin od prvog dana. Sigurno da su Nemci mnogo popularnij ali su i mnogo skuplji a pouzdanost Kie vise se nedovodi u pitanje!