Zimske gume - da ili ne? Anketa

Zakon u Srbiji nalaže da, u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dakle, kada nema snega i leda, zimske gume nisu obavezne, a mi vas pitamo da li je vaš automobil spreman za naredne mesece.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U pomenutom delu zakona o zimskoj opremi se dodaje da dubina gazećeg sloja

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni, a van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.

Povezane teme: Zimske gume, Zima, Saobraćaj, Sneg, Anketa

Poslednji komentari

Darko
Utorak, 20. 10. 2015. 01:58h
neregistrovan korisnik
zakon ili ne..ali ja sam uzeo letnje (michelin primacy 17'' ubedljivo najbolji brand, pa vi udrite minuse do mile volje) a zimske Henkok (16'' nisu lose.. koliko para toliko muzike). Voziti se sa letnjim gumama zimi je bolesno.. ajde sto ugrozavate sebe, nego sto ugrozavate druge ucesnike. Nijedna guma nije za led!!! (ima neke skupe Nokian ih pravi ali nikad ih nisam video kod nas).. Paljenje svetla.. posto je i to tema nekih komentara.. Apsolutno podrzavam.. Mnogo bolja uocljivost automobila, pogotolo leti kad se presijava put.. Aj cao :P
deki
Ponedeljak, 19. 10. 2015. 20:09h
neregistrovan korisnik
Bravo,snaga bese watt=j/s, svetla i zvucnici mogu da rade i ako nesto ne obezbedi tu snagu.....da ne duzim ta snaga kao i za sve u automobilu dolazi od goriva.... I jos nesto motor kao i alternator radi sve vreme dok je auto upaljen, ali da ti slikovito objasnim, zamisli dva ista automobila sa istim motorom. Oba su recimo u istom stepenu prenosa na 3000 obrtaja i krecu se 90km/h.U jednom je vozac, a u drugom vozac sa 4 putnika i prtljagom, da li oni trose tada isto goriva. Isto ti je sa alternatorom koji napaja manje ili vise potrosaca u istom trenutku, tj. kada ima vise potrosaca veci je atak na akumulator, regler daje jacu struju pobude, koja stvara jace magnetno polje ...koje direktno mora da savlada radilica.Sistemi regulacije broja obrtaja povecavaju dotok goriva kako bi radilica savladala vece otpore i zadrzala trazeni broj obrtaja i eto povecane potrosnje goriva.
ms
Ponedeljak, 19. 10. 2015. 19:06h
neregistrovan korisnik
TG625 Tigar ne proizvodi već više od 10 godina.. Tako da je vrlo moguće da su ti gume na ladi tek malo mlađe od same lade... Mislim da bi bilo ljudski da ih zameniš bar iz predostrožnosti..i brige o sebi i svojim suvozačima a i svima nama ostalima sa kojima se svakodnevno mimoilaziš u saobraćaju (bar prednje).. Ne vidim kako možeš, kada zaveje, da se osećaš sigurno na gumama, koje su već odavno trebale biti ako ne reciklirane onda u najboljem slučaju saksije za cveće.. A i cena wintere za ladu nije visoka ove godine..kreću se oko 3000 din u tvojoj veličini..
Lexus
Ponedeljak, 19. 10. 2015. 00:56h
neregistrovan korisnik
Najbolje imali uvek dovolno zrak u gume a pogotovo u velike Auta i suv inace istrose gume.
Lexus
Ponedeljak, 19. 10. 2015. 00:41h
neregistrovan korisnik
Ja bi ti preporucim da najpre testirali te gume po leti pre nego sta kupis te gume su katastrofa po lettnu dobru.