Pazite na dizne i ako vozite na plin

Dok vozite na plin gorivo ostaje u pumpi i u rezervoaru. Zato će se, ukoliko se povremeno ne vozi na benzin, dogoditi da dizne zapeknu. Hitno čišćenje može rešiti problem.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kada vozite automobil po gradu neminovne su česte promene brzina i stalna kočenja. Ovakav način vožnje utiče i na pojavu nečistoća u komori motora, ležajevima i usisnoj grani, što povećava potrošnju goriva.

 

Možda niste znali, dizne se podjednako, ako ne i više prljaju ukoliko stalno vozite

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

na plin. Razlog leži u tome što dok vozite na gas gorivo ostaje u pumpi. A kad se to desi, usled naizmeničnog grejanja i hlađenja motora tokom vožnje oslobađaju se materije koje mogu uzrokovati da dizne zapeknu. Osim toga, ukoliko gorivo dugo stoji u pumpama, ali i u rezervoaru, vremenom gubi svoja određena svojstva. 

 

- Kada se dizne zaprljaju, neminovno se oseti pri prvom paljenju na benzin. Rad motora je drugačiji, automobil sporije prima gas, slabije vuče. Zato je najbolje očistiti dizne jer ukoliko potpuno zapeku neophodna je zamena, a to je naravno trošak - objasnili su nam serviseri sa kojima smo pričali.

 

Kad je tretman potreban

 

Zbog opasnosti da dizne zapeknu, serviseri vozačima koji voze na plin

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

preporučuju da obave tretman na 15.000 pređenih kilometara. Dakle, češće u odnosu na vozila koja nemaju ugrađen TNG, gde se čišćenje savetuje na pređenih 20.000 kilometara ili jednom godišnje. Takođe, savetuje se da se automobil povremeno vozi na benzin, a ne isključivo na gas.

 

- Kada se potroši rezerovar plina, najbolje je voziti na benzin između 15 i 20 kilometara kako bi se nečistoće izbacile kroz izduvni sistem. Na taj način se čuva automobil - kažu majstori.

 

Kako izlgeda tretman

Tečnost iz mašine u dizne ulazi preko dovodnog creva

Nema velike razlike u odnosu na automobile koji nemaju TNG, dakle, tretman traje dva puta po 15 minuta, s tim što je između dve faze obavezna pauza od takođe petnaestak minuta.

Tretman se obavlja dva puta po 15 minuta sa pauzom

Bitno je napomenuti da se sistem za plin tokom trajanja tretmana ne dira, a

Pogledajte izbor polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

vozilo, logično, radi na benzin.  Automobil se prvo povezuje sa mašinom i to preko akumulatora, a potom i dovodnim crevom preko koga se upumpava sredstvo za čišćenje.

Za vreme tretmana automobil mora raditi na benzin

Po završetku tretmana, prepočuje se da se automobil vozi nekoliko kilometara kako bi se izbacile preostale nečistoće iz sistema.

Povezane teme: Saveti, Plin, Dizne, Servis automobila

Poslednji komentari

JTD
Sreda, 18. 06. 2014. 21:22h
neregistrovan korisnik
Kakvih sve danas ima JTD je generalno ok! Koliko sam primetio stalno im pucaju nekakva creva i elektronika zna da pravi probleme a dizne su redji problem s tim sto je motor od 120 konja daleko pouzdaniji od 150ks koji zna jos vise da pravi probleme.
Zasto
Sreda, 18. 06. 2014. 17:30h
neregistrovan korisnik
da ne ako ih golf sluzi i ne kvari se! Svako ko ima para kupi nemacki auto i ne razmislja o kvarovima a ko nema on kupi italijana ,francuza ili koreanca i dolazi ovde da prica kako nemacki auto ne valja! Toliko!
Dejan
Sreda, 18. 06. 2014. 10:44h
neregistrovan korisnik
Ima, bice uskoro problema, veruj mi, kad se auto ,,vozi,, onda pumpa za benzin prva rikne u celom sistemu !!! Zato kazem, spremi najmanje 100E ako neces original !!!!
rebro
Sreda, 18. 06. 2014. 09:38h
neregistrovan korisnik
Budući da živim u Pragu, prodaću ga za nekih 230.000 kruna što mu dođe 8200 evra. Gledam neki Hjundai i40 ili Kia Optima, mada ni Ševrolet Kruz nije loš.
nije-bitno
Sreda, 18. 06. 2014. 08:00h
neregistrovan korisnik
ti ili si bogat ili glup
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»