Zlatna pravila zimskog pakovanja

Prepune torbe, skije, štapovi, vezovi, hrana, kompjuter...pa nema šanse da se spakujemo za zimovanje, ništa nam neće stati u prtljažnik! Da biste izbegli pomenutu muku, "nabijanje" prtljaga u automobil, nezgodno naginjanje vozila i nestabilne stvari koje prete da vas "napadnu" tokom puta, evo šta treba da radite.

Povezane vesti

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Raspored pakovanja prtljaga po težini

Najteže stvari prvo stavite na dno prtljažnika. Nikako ih nemojte smeštati na vrh ili u krovni kofer. Tako ćete poremetiti težište vozila, jer kada je previše visoko, vozilo se u krivinama ponaša nestabilno, a i upravljivost neće biti dobra.

 

Ako stvari pređu visinu zadnjeg sedišta, obavezno ih zategnite posebnim

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

kaiševima da biste izbegli da polete napred usled naglog kočenja.

 

Znajte da svaki automobil ima limit u težini prtljaga. Ako preterate, mogu se oštetiti elementi ogibljenja.

 

Dakle, ređajte po težini, a preporučenu smo u grafičkom prikazu označili nijansama od crvene kao najteže, do plave kao najlakše.

 

Takođe, na poleđini novih saobraćajnih dozvola postoje oznake "F.1" i "G", gde se kriju najveća dozvoljena masa i masa praznog vozila, a razlika između ovih vrednosti predstavlja nosivost vašeg automobila u kilogramima. Lance, komplet za prvu pomoć i signalni trougao nemojte ostaviti na dnu prtljažnika.

Povezane teme: Saveti, Zima, Pakovanje, Putovanje

Poslednji komentari

boban
Petak, 10. 01. 2014. 17:05h
neregistrovan korisnik
Ovo pričaju oni sto nikac nisu vozili ji bmw ni merc
Wladimir
Petak, 10. 01. 2014. 08:46h
neregistrovan korisnik
Od 2004 godine vozim BMW i do sada nisam imao problema po snegu.Jer ce se vise videti auta sa prednjom vucom u kanalu nego sa zadnjom vucom,obratite paznju.Auta sa zadnjom vucom je dosta lepse voziti,i sva bolja auta imaju zadnju vucu.I ako dodje do proklizavanja zadnje uvece,auto se samo okrene i ostaje na putu a dok prednja vuca kad prokliza,inercija ga pogura i onda lako sleti sa puta.
Tom
Četvrtak, 09. 01. 2014. 10:49h
neregistrovan korisnik
Pola srbija nesposoban za voznju. Zadnja vuca je to sto nesposobnjakovici nikad nece nauciti kako treba voziti.
Dzoni-be-gud
Četvrtak, 09. 01. 2014. 10:00h
neregistrovan korisnik
E kako ne volim kad ljudi lupaju minuse, a nemaju pojma o cemu pricas! Sve pametnjakovic do pametnjakovica... Jeste, bmw je ogranicio brzinu vozila na 50km/h zbog kontrole proklizavanja... hahahahhahahahahaha samo mu vi lupajte minuse i pokazite svoje (NE)znanje!
Andrej
Četvrtak, 09. 01. 2014. 09:28h
neregistrovan korisnik
Nikad nisam vozio avto sa zadnjim pogonom po snegu ali mislim da sa dobrim zimskim gumama i elektronikom...i paznjom od strane vozaca ide sasvim normalno po snegu. Naravno nekad treba iskljuciti elektroniku kod svih avtomobila jer u svezem snegu vise odmaze nego pomaze- naravno sve zavisi od situacije, avtomobila, guma,.... Nisam primetio da su mercedesi i bmw nesto losiji po snegu od drugih avtomobila sa prednjim pogonom. Sto se tice 4*4 lepo ga je imati i jos lepse voziti, daje neki osecaj sigurnosti ma koliko bio lazan (pomaze samo kod ubrzavanja). Inace vozim 4matic-a i Audija quattro. PS. sto se tice da sa elektronikom ne moze brze od 40-50 to nije tacno...ali jeste tacno da se iznad neke brzine iskljucuju neke funkcije elektronike (npr. kod obicnih FWD Audija EDL (simulacija zatvaraca diferencijala) prestane da funkcionise kod tih brzina).
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»