Protest u belim majicama do kraja Sajma automobila

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova juče je na Sajmu automobila protestovala zbog sporazuma Vlade i “Fijata” o subvencijama za kupovinu modela “500L”. Promoterke će svakog dana od 14 do 15 časova do kraja Sajma nositi bele majice sa natpisom “I ovaj automobil je mogao biti 3.000 evra jeftiniji”.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Protest će biti održavan svakog dana od 14 do 15 sati

Uvoznici kažu da su ovim protestom uputili apel Vladi da zajedno pronađu rešenje koje će dovesti do poboljšanja uslova za kupovinu vozila za sve građane i za sve proizvođače.
 

- Nekoliko puta smo tražili od Vlade da donese mere koje će nam olakšati poslovanje, a kojim bi građani i privreda na lakši način došli do novog vozila. Umesto toga dobili smo meru kojom se favorizuje jedan proizvođač, što je u suprotnosti sa svakom praksom na svim slobodnim tržištima, a naročito na tržištu EU kojoj težimo - rekao je Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

 

Uvoznici kažu da su u pitanju nejednaki uslovi za uvoznike, a pogotovo što je prodaja znatno slabija u odnosu na prošlu godinu.
 

Merkanje "Honde CR-Z"

General Dragiša Simić, načelnik Uprave Saobraćajne policije, postio je juče sajam i sa saradnicima razgledao ponudu, a “Blic” ga je zatekao kod “honde CR-Z”.
- Nisam se zadržao ni kod jednog automobila, niti mi je posebnu pažnju privukao neki model, ali sam skoro sve  obišao i video  - rekao je Simić.

- Da smo znali za ovo pre početka, razmislili bismo da li da učestvujemo na sajmu. Podnećemo zahtev komisiji za zaštitu konkurentnosti kako bi se ispitalo da li se ovim narušava zakon o zaštiti konkurencije, a pitaćemo i da li je ova uredba Vlade u skladu sa sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju koje je naša Vlada potpisala sa EU jer postoje ozbiljne indicije da se ovaj dokument kosi sa oba ta zakona, koji su na snazi - kaže Slobo Spasović iz “Auto Čačka”.
 

Isporuka vozila “fijat 500L” traje najviše mesec dana, bez obzira na to koji je model i s kojim motorom u pitanju. Ako kupite ovaj auto od 10.900 evra na kredit dok traje sajam, kamata će vam biti 1,99 odsto.
 

- Za celokupni period otplate vratićete 470 evra kamate, a mesečna rata za 72 meseca iznosiće vam 112,51 evro. Ukoliko se odlučite za model “fijat 500L” koji košta 10.900, za učešće morate da izdvojite 3.270 evra - kažu u bankama koje nude kredit za “500L”.

Povezane teme: Sajam automobila, Protest, Bele majice, Uvoznici, Subvencija, Fijat 500 L, Cena

Poslednji komentari

mare-care
Subota, 30. 03. 2013. 00:09h
neregistrovan korisnik
svaka cast,lepo si im rekao.imas + od mene
mare-care
Subota, 30. 03. 2013. 00:03h
neregistrovan korisnik
to je zato sto nismo u EU
mare-care
Subota, 30. 03. 2013. 00:01h
neregistrovan korisnik
i ja bi kupio 500L po ovoj ceni.Ovde je samo poenta da se podstakne domaca proizvodnja ,a i izvoz donekle.Mislim da je ipak nov auto nesto sto bi vecina prosecnih gradjana Srbije mogla da priusti,pa zasto da to ne bude auto koji se proizvodi kod nas...Slazem se da bi mogao da bude i jeftiniji ,ali pogledajte koju sve opremu dobijate,ipak je to minivolumen(MiniVan).a uvoznici...pa dosta smo uvozili...ziveo fiat
Ivan
Petak, 29. 03. 2013. 17:31h
neregistrovan korisnik
U zemlji u kojoj imas pet ili deset ili dvadeset proizvodjaca automobila je logicno da stitis trziste a svojom velicinom ces da izazoves da i mnogi drugi otvore pogone. To se i desilo u SAD pa su Japanci (skoro svi) otvorili svoje fabrike tamo. Ovde je u pitanju jedan proizvodjac (ubijas konkurenciju) kojeg drzava subvencionise ionako (za radna mesta, zemljiste, itd.) iako je akcionar. Nejasno je zasto je ovaj (po meni) osrednji autic jeftiniji ili kosta isto kao i u mnogim bogatijim trzistima. Ipak, na ovom trzistu bi trebalo da bude vidljivo jeftiniji i bez subvencija a definitivno bi trebalo da bude medju jeftinijima u klasi (a nije ni to, rekao bih)
hellboy
Petak, 29. 03. 2013. 04:18h
neregistrovan korisnik
Alo bre ne diraj mi audi :) gde bas njega od svih nadje, 20god hmm to bi bio recimo b4 tuzno ali zgazio bi ove fiate u dosta testova da ga opet novog naprave.. ;)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»