VISION EQXX – podiže električni domet i efikasnost na potpuno novi nivo

Ponovno zamišljeno putovanje sa tehnološkim planom za serijsku proizvodnju Štutgart. Domet i efikasnost su postavljeni da definišu električnu eru.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Izvanredan domet učiniće električne automobile pogodnim za svako putovanje i ubrzaće njihovo prihvatanje. Izuzetna efikasnost će stvoriti pravi krug smanjenja veličine baterije i težine, omogućavajući nam da idemo dalje. Mercedes-Benz je odlučan da predvodi ovaj trend. Već vodimo u stvarnom dometu sa modelom EQS snage 245 kW (kombinovana potrošnja električne energije prema WLTP: 19,8-15,7 kWh/100 km; CO2 emisija: 0 g/km), što je dokazano nedavnim Edmundsovim testom gde je EQS 450+ je prešao 422 milje sa jednim punjenjem, 77 milja dalje od bilo kog drugog automobila koji je prethodno testiran.

Ali Mercedes-Benz se ne zaustavlja na tome. Vođeni idejom o nultom uticaju na našu planetu i veoma odgovornom korišćenju zelene energije, inspirisali smo naše inženjere da idu više i dalje. Oni intenzivno rade na podizanju dometa i efikasnosti na potpuno novi nivo. VISION EQXX rezultat je misije koju smo postavili da probijemo tehnološke barijere širom sveta i da podignemo energetsku efikasnost na nove visine. On pokazuje dobitke koji su mogući kroz preispitivanje osnova iz temelja. Ovo uključuje napredak u svim elementima njegovog najsavremenijeg električnog pogona, kao i inženjersko korišćenje lakih i održivih materijala. Zajedno sa nizom inovativnih i inteligentnih mera efikasnosti, uključujući napredni softver, VISION EQXX nam omogućava da istražimo nove granice efikasnosti.

„Mercedes-Benz VISION EQXX je način na koji mi zamišljamo budućnost električnih automobila. Pre samo godinu i po dana, započeli smo ovaj projekat koji vodi do najefikasnijeg Mercedes-Benza ikada napravljenog – sa izuzetnom potrošnjom energije od manje od 10 kWh na 100 kilometara. Ima domet veći od 1.000 kilometara sa jednim punjenjem koristeći bateriju koja bi stala čak i u kompaktno vozilo. VISION EQXX je napredan automobil u toliko dimenzija – i čak izgleda zapanjujuće i futuristički. Time se naglašava kuda ide cela naša kompanija: Mi ćemo praviti najpoželjnije električne automobile na svetu”, izjavio je Ola Kallenius, predsednik Upravnog odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG

Povezane teme: Mercedes-Benz, Mercedes, VISION EQXX
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»