Drugi deo knjige "Sve o sportu" uz "Auto Bild"

Koliko puta vam se desilo da, dok "vrtite" kanale na TV prijemniku, naletite na reportažu ili prenos sportske discipline o čijim pravilima i ne znate mnogo? Ne puno, pretpostavljamo, pošto su TV kanali prepuni takmičenja uglavnom onih najpopularnijih sportova. Ali zato, kada se približe Olimpisjke igre, samo i letimičan pogled na programsku šemu stanice koja je dobila prava da prenosi OI, postane jasno koliko postoji sportova koje bi bilo interesantno pratiti, samo kada bi poznavali pravila!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Zato smo odlučili da, kako nam se bliži predolimpijska godina, pomognemo svim ljubiteljima da na što jednostavniji način dođu do zbirke koja predstavlja svojevrsnu enciklopediju svetskog sporta.

 

Knjiga "Sve o sportu", podeljena u četiri toma, počela je da se prodaje na kioscima uz prethodni, 97. broj magazina "Auto Bild", a prvi deo sadržao je

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

podsećanja na sve dosadašnje Olimpijske igre, uz najavu događanja 2016. godine, na Igrama u Rio de Žaneiru. Uz to, čitaoci su mogli da se upoznaju i sa prvom grupom sportova, ekipnim sportovima, pa im je predstavljena prva grupa, u kojoj su se našli: fudbal, košarka, američki fudbal, ragbi, ragbi sedam, ragbi liga, australijski fudbal, kriket, softbol, pesapalo (finski bejzbol), raunders, hokej na ledu, bendi, hokej na travi, florbol, lakros, odbojka, odbojka na pesku, futvolej i sepak takrav (nožna odbojka).


Već ima mnogo nepoznanica, zar ne?


Sastavljač knjige, Britanac Rej Stabs, je kroz dugogodišnje istraživanje uspeo da na jedno mesto sakupi sve vezano za čak 200 sportskih disciplina, koje su morale da budu podeljene u četiri knjige. Dizajn i grafička obrada izdanja su na najvišem nivou,a izdanje je preuzeto od najboljeg izdavača enciklopedija na svetu, Dorling Kindersley.


Kolekcija je primerena i deci i odraslima, moglo bi se reći da je idealna i za druženje roditelja sa decom; količina informacija o, na našem podneblju nepoznatim sportovima, je velika, tako da i poznavaocima sporta može biti veoma zanimljiva, a onima koji se u sport ne razumeju, predstavljaće slikovit udžbenik.

 

Čotaoce očekuje mnogo zanimljivosti vezanih za "kraljicu sportova"

Uz svaki sport u ovoj knjizi nalazi se niz ikonica koje ga smeštaju u sportsku kategoriju (u skladu sa poglavljem u kojem je prikazan) ili pružaju informacije na prvi pogled o načinu takmičenja i pobedi, vremenu nastanka i da li se takmiče pojedinci, grupe ili ekipe.

Ronjenje na dah spada u grupu ekstremnih sportova


Posle velikog interesovanja za prvi tom, u prodaji je i drugi deo knjige "Sve o sportu" koja će se, po ceni od 399 dinara, prodavati uz 99. broj magazina "Auto Bild".

Uz zanimljivosti vezane za Formulu1, detaljno su opisane sve auto-moto discipline


Ovaj deo biće posebno zanimljiv čitaocima magazina "Auto Bild", s obzirom da će u njemu, između ostalog, biti predstavljeni i automobilski sportovi, na čelu sa Formulom jedan i Indi kar šampionatom.

Sportovi u tomu 2 (na kioscima od 26. decembra):

Ekipni sportovi (netbol, korfbol, rukomet, keltski fudbal, hurling, šinti, dodžbol, nadvlačenje konopcai ultimejt.
Atletika (sprintovi, štafetne trke, trke sa preponama, trčanje na srednje i duge pruge, skok udalj, troskok, skok u vis, skok motkom, bacanje diska, kugle, koplja i kladiva, desetoboj, sedmoboj, brzo hodanje, orijentiring, trijatlon i moderni petoboj.
Ekstremni sportovi (ulično sankanje, parkur, ekstremno penjanje, ultramaraton, ronjenje na dah, skokovi s litica, ekstremni mauntbajking, jedrenje na suvom, splavarenje, maratonsko plivanje, zmaj, paraglajding, padobranstvo i bandži.
Sportovi na točkovima (BMX, brzinski, drumski i brdski biciklizam, klizanje na rolerima, hokej na rolerima, skejtbord, Formula 1, Indy car, GP2, trke turističkih automobila, trke 1 na 1, karting, stok trke, terenske reli trke, trke kamiona, reli trke, drumske trke, moto-kros trke, trke čamaca i trke aviona)

Uz mnoge zanimljive podatke vezane za pravila, čitaoci će moći i da saznaju

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

kako se deli auto-moto sport po disciplinama, kako se pravilno koči i ulazi u krivini, kako se bira idealna putanja, ali i koji je najbrži trkački automobil ikada, najveća brzina na kojoj je jedan motociklista tokom trke doživeo pad, ili šta u svetu automobilizma nosi ime "božićna jelka"...

Povezane teme: Auto Bild, Sve o sportu, Enciklopedija, Sport, Formula 1
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»