Novi Fijat od juna vozovima do Luke Bar

Vozovi srpskih železnica će u junu započeti transport novog Fijatovog modela od Kragujevca do Luke Bar, rečeno je danas Tanjugu u Železnicama Srbije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Železnice su krajem februara počele da prevoze vozovima autodelove za novi Fijat "500 L", takođe do barske luke, rekao je direktor Medija centra železnice Nenad Stanisavljević.


Generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković je ranije izjavio Tanjugu da će železnice do kraja ove godine iz Kragujevca za Bar transportovati 26.400 automobila "Fijat 500 L" sa 132 teretna voza.


Tokom juna i jula železnice će svake sedmice, prema Markoviću, prevoziti do Bara gotove automobile sa po jednim vozom, a u avgustu i septembru sa po tri voza nedeljno.


U oktobru će železnice transportovati nova Fijatova vozila sa sedam vozova nedeljno, a u novembru i decembru će biti po devet vozova sedmično. Marković je dodao da će svaki voz nositi po 200 automobila.


Generalni direktor železnice je kazao da je već utvrđena dinamika i za 2013. godinu, po kojoj će svake nedelje iz Kragujevca za Bar ići 14 vozova, kao i jedan voz prema Subotici i dalje ka Evropi.


Planirano je da srpske železnice naredne godine iz Kragujevca transportuju oko 3.000 automobila sedmično, ili ukupno skoro 160.000 automobila, precizirao je Marković.

 

Serijska proizvodnja novog modela "500L" u Kragujevcu, kako se najavljuje, trebalo bi da počne sredinom aprila.


U kompaniji Luka Bar koja je u saradnji sa firmama "Montekargo", "Grimaldi" i Logikar" potpisala ugovor sa Fijatom, kao i u toj crnogorskoj opštini, od posla sa Fijatom očekuju značajne ekonomske rezultate.


"Imamo još dva meseca da se pripremimo za taj posao a to podrazumeva ulaganja od oko 600.000 evra i to za adaptaciju prostora i obuku radnika koji treba da dobiju Fijatove licence", rekao je izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović.


Prema njegovim rečima, dogovorena je i dinamika za narednu godinu, pre kojoj će iz Kragujevca u 14 do 16 vozova sedmično, odnosno više od 100.000 automobila stizati u Bar.


"Za dve godine odnosno već 2014. godine planirano je da godišnja isporuka bude 200.000 automobila", rekao je Pajović i dodao da su očekivanja da se od tog posla u crnogorsku kasu slije oko 10 miliona evra na godišnjem nivou.

Povezane teme: Fijat, Luka Bar, Izvoz, Automobili, Kragujevac, Proizvodnja, Italija, Fijat 500 L, Fiat, Fiat 500

Poslednji komentari

Deda-Trajko
Nedelja, 01. 04. 2012. 14:11h
neregistrovan korisnik
Da,samo onda bi trebalo onda i pruga do bara da se popravi,a ne da nam je svaki voz kamikaza koja u svakom trenutku moze da se prevrne i izazove veliku nesrecu!
axle
Sreda, 28. 03. 2012. 12:01h
neregistrovan korisnik
Vidim budućnost: juni mesec, Boris & svita, na željezničkoj stanici Kragujevac pred brojnim TV kamerama, šire optimizam napaćenom narodu obamrlom od nedavnih izbora.
bivsi-jugos
Utorak, 27. 03. 2012. 20:58h
neregistrovan korisnik
Koja silna vozila ce da krenu u svet,radnik ce da crnci za malu platici i sve ce vise morati da proizvodi i da cuti,ako nece otkaz, a Crnogorci u svome maniru sedi lebu da te dobijem 10 milioncica za pretovar.Posao stoleca!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»