Fijat Srbija prvi izvoznik, slede Železara,Tigar, NIS...

Izvoz kompanije Fijat automobili Srbija (FCA Srbija) od početka godine do kraja oktobra premašio je milijardu evra, čime je ova firma još jednom potvrdila čvrsto prvo mesto na listi najvećih izvoznika.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prema danas objavljenim podacima Ministarstva finansija, izvoz FCA Srbija je za

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

deset meseci (januar-oktobar 2015) iznosio 1,023 milijarde evra, što je daleko ispred drugoplasirane Železare Smederevo, koja je ostvarila izvoz vredan 272 miliona evra.


Treći je Tigar Tajers sa izvozom od 244,9 miliona evra, ispred Naftne industrije Srbije koja je na strana tržišta plasirala proizvode za 235,1 milion evra.

 
Peti najveći izvoznik je Gorenje sa realizovanim eksportom od 152,2 miliona evra, zatim Tetra Pak prodakšn sa izvozom od 150 miliona, na sedmoj poziciji je HIP-Petrohemija sa 131 milionom evra, i Hemofarm sa 127 miliona evra.


"Filip Moris operejšn", na devetom mestu, ostvario za deset meseci ove godine izvoz vredan 126 miliona evra, Jura korporejšn 110,2 miliona, Jugoimport SDPR 93,1 milionom evra, pa Impol Seval sa 92,7 miliona evra, objavilo je ministarstvo pozivajući se na podatke Uprave carina.


Listu nastavlja "Leoni vajering sistems saut" sa izvozom od 84,8 miliona evra, Bol pakovanja Evropa Beograd sa 83,4 miliona, dok je na 15 mestu ove liste Grundfos Srbija sa izvozom vrednim 79,8 miliona evra.

Povezane teme: Fijat, Fijat automobili Srbija, Kragujevac, Izvoz

Poslednji komentari

nikola
Utorak, 24. 11. 2015. 12:21h
neregistrovan korisnik
Koje pare za izgradnju?Sve su to nase firme radile,opet se sve pare vratile u drzavnu kasu...Neka da bog da ovo potraje da radi i da se opet digne industrija u Kragujevcu...To je bila prva srpska prestonica,a ne Beograd,grad od 2,5 miliona stanovnika od cega nema 150000 pravih Beogradjana!!!!
nikola
Utorak, 24. 11. 2015. 12:15h
neregistrovan korisnik
Svi nesto pricaju protiv Fiata,protiv inostranih kompanija u kojoj rade nasi ljudi.Sta narod briga gde idu pare od prodaje,narodu je bitno da legne plata onaj dan kad treba da legne,da prehrane porodicu,posto nam ovi odozgo polako spremaju i porez na vazduh koji disemo.Oni su nas uvalili u ovu situaciju da moramo da radimo za 200 i kusur evra i da trpimo sve i svasta,a nisu nam krivi strani investitori koji nas koriste kao robove
nikola
Utorak, 24. 11. 2015. 11:48h
neregistrovan korisnik
Garantujem da je Fiat otvorio fabriku u Beogradu i da je tamo zaposlio 3500 ljudi,pa da se desi da dvoje iz kuce rade,dal bi onda pricali kako je Fiat zlo,kako fabriku treba zatvoriti...Ocigledno je da je Beograd drzava,a ovo ostalo moze da se zatre,a to prvo potice od politicara,pa onda redom...
posmatrac
Utorak, 24. 11. 2015. 09:07h
neregistrovan korisnik
U Kragujevcu je proizvedeno 100000 vozila za ovu godinu.Plan je u potpunosti ispunjen.Fabrika radi po WCM standardu proizvodnje tako da se proizvodi tacno onoliko vozila koliko je naruceno.Dakle trziste diktira broj proizvedenih vozila.Ne mozete nesto proizvesti pa da nemate kome to da prodate.U svaki proizvod se ulozi repromaterijal a lagerovanje je zarobljen kapital.
zbunjen
Utorak, 24. 11. 2015. 08:24h
neregistrovan korisnik
Ništa mi nije jasno. Pre neki dan ministar vojni se pohvalio da je izvoz oružja oko 650 miliona evra godišnje. Po tabeli koju ste objavili SDPR je izvezao manje od 90. OK, do kraja godine će verovatno biti oko 100, ali mi imamo samo još nekoliko fabrika vojne opreme. PPU, Milan Blagojević, Zastava, Krušik i Mile Dragić - to su veliki igrači ostali su mnogo mali. I kako se stigne do cifre od 650 miliona?!?!?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»