Novi model „moka“ biće predstavljen na Salonu u Ženevi

Rival „fijata 500L“ stiže iz „Opela“

„Opel“ je mesec dana pre početka Salona automobila u Ženevi (od 8. do 18. marta) izašao u javnost sa zvaničnim podacima i novim fotografijama - pre svega unutrašnjosti - svog modela „moka“, koji će premijerno biti predstavljen u Švajcarskoj.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Očekuje se da početna cena bude oko 16.000 evra

Nemački proizvođač će se tako uključiti u rastući segment mini krosovera, odnosno potkompaktnih SUV-ova u koji, po dimenzijama, izgledom i cenom, možemo da uvrstimo i kragujevački „fijat 500L“.

 

„Moka“ je dugačka 4,28 metara (14 centimetra više od „fiata 500L“) i koristi „Dženeral motorsovu“ platformu „gama II“, zajedno sa američkim bratom blizancem „bjuikom enkorom“ i novim „ševrolet aveom“. Takođe, na istoj platformi biće bazirana i nova generacija „opela korse“.
 

Očekivano, unutrašnjost „moke“ ne odstupa od filozofije primenjene u svim novijim modelima poput „astre“ i „insignije“.

Praktično, jedina razlika je u tome što vozaču i putnicima pruža visok položaj sedenja.

 

Na taj način je, zajedno s korišćenjem mehanike s „korse“, ušteđeno dosta novca. Tačnije, omogućeno je da početna cena „moke“ bude oko 16.000 evra, bar prema nezvaničnim informacijama.
 

Snagu obezbeđuju tri motora - dva benzinca (atmosferski 1,6-litarski sa 115 KS i turbo 1,4-litarski sa 140 KS) i 1.7 CDTI dizel agregat sa 130 konjskih snaga. Turbo dizelaša i benzinac mogu da se kombinuju sa šestostepenim ručnim ili šestostepenim automatskim menjačem. Start-stop sistem je deo standardne opreme kod sva tri motora.
 

Sportski karakter „moke“ naglašen je i pomoću većeg klirensa (odstojanja od tla) od 15,8 centimetra, što je čini pogodnom za puteve od šljunka.

 

Robusan izgled je dodatno istaknut aluminijumskim felnama od 18 inča, koje su standardni deo paketa opreme „indžoj“ i „kozmo“. Zapremina prtljažnika može da se poveća na 1.372 litra, a u kabini ima čak 19 pregrada za sitnice.
 

„Moka“ se od „fijata 500L“ razlikuje i po činjenici da će, pored pogona na prednje točkove, biti dostupna i sa 4x4 pogonom. Pogonski sistem na sva četiri točka osigurava visok nivo stabilnosti i bezbednosti, a istovremeno prilagođava kapacitete modela „moka“ neravnim površinama.

 

Pored svega, paket osnovne opreme podrazumeva i elektronsku kontrolu stabilnosti (ECS), kontrolu vuče (TC), kao i pomoć pri kretanju uzbrdo (HSA) i pomoć pri spuštanju nizbrdo (HDC). Ovi sistemi povećavaju komfor i bezbednost pri vožnji uzbrdo i nizbrdo.


Za kupce spremne da ulože malo više novca pripremljeni su moderni sistemi koji do sada nisu bili dostupni u modelima B segmenta.

 

Tako „moka“ može da bude opremljena naprednim sistemom prilagodljivih prednjih svetala (AFL +), koji poboljšava bezbednost pri vožnji i zasniva se na trećoj generaciji sistema biksenonskih svetla.

 

„Opelovo oko“ je takođe dostupno. Ovaj sistem vozaču nudi pristup određenim funkcijama, uključujući upozorenje o napuštanju trake (LDW) i drugu generaciju sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova.
 

„Opel moka“ bi u prodajnim salonima trebalo da se nađe sredinom novembra, dok će u Srbiju stiću do kraja godine.

Povezane teme: Opel, Moka, Salon, Ženeva, Fijat, Rival, Fiat, Fiat 500, Opel

Poslednji komentari

dzoni
Ponedeljak, 13. 02. 2012. 09:28h
neregistrovan korisnik
ha ha ha, covece manje citaj bilborde, a3 je 15 000, a onda moras da platis svetlo u gepeku. maglenke , podizace stakala, parking senzore i to sve izadje oko dodatnih 3000 evra.
Uja
Ponedeljak, 13. 02. 2012. 06:40h
neregistrovan korisnik
Po starom , dobrom običaju , opet se porede babe i žabe !
stefan
Nedelja, 12. 02. 2012. 21:50h
neregistrovan korisnik
Kia i Hyundai nisu u vlasnistvu GM-a...
Ja
Nedelja, 12. 02. 2012. 19:51h
neregistrovan korisnik
Ne znam da li neko prati cene Suzukija u Srbiji, ali Suzuki SX4 je isto tako dugačak 4.1 metara, a u najjeftinijoj varijanti košta 11000 evra, a za pogonom na sva 4 točka tek 12600 evra. Mislim da je to pravi auto za nas.
Nikolic
Nedelja, 12. 02. 2012. 19:48h
neregistrovan korisnik
Za nas je Dacia i Punto ko nema puno para, i Megane i i30 ko ima puno para. Tako je to, kada je u Srbiji 13000 puno para.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»