Pasat GT sa misterioznim VR6 motorom

Folksvagen će Salon automobila u Los Anđelesu iskoristiti za promociju konceptne verzije „pasata GT“ koji je razvije u SAD. Pored sportskog izgleda, „pasat GT“ je dobio i 3,6-litarski VR6 TSI agregat sa 280 konja, u kombinaciji sa šestostepenim DSG menjačem.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U VW nisu potvrdili da li će konceptni "pasat GT" dobiti serijsku verziju

Automobil se od klasičnog „pasata“ razlikuje po grilu u crnoj boji sa crvenim detaljima i „GT“ pločicom, prednjim branikom sa saćastom maskom i velikim otvorima za dovod vazduha i blago izmenjenom haubom. Na zadnjem delu je takođe promenjen oblik poklopca prtljažnika, kao i branika, izduvnih cevi i svetala.

 

Deo paketa su i kočiona klešta u crvenoj boji. LED prednja svetla, točkovi od 19 inča, sportsko ogibljenje (15 mm niže od klasične verzije), sportska sedišta...

Što se pogona tiče, VW je na svom zvaničnom sajtu objavio da se radi o TSI motoru, a kao što znamo, to je oznaka za Folksvagenove turbo agregate.

 

"Pasat GT" je dobio i mali spojler na poklopcu prtljažnika

Sa druge strane, VR6 je atmosferski motor sa oznakom FSI. Pretpostavljamo da je u pitanju novi motor, jer se i ranije pojavila informacija sa Folksvagen radi na nasledniku VR6 benzinca, ali sa turbo punjačem.

Povezane teme: Pasat GT, Folksvagen pasat GT, VW, Folksvagen grupa, VR6 motor, Salon automobila u Los Anđelesu, TSI motor, Turbo punjač

Poslednji komentari

Duka
Nedelja, 20. 11. 2016. 12:53h
neregistrovan korisnik
Satruliće i ovaj model za 10-15 godina, pa ga još neki naš "uvoznik" doćera "kao novog" sa 115,000 km na satu, a ja prodam mog 5.5 i kupim ovu aždaju, i registracija malo da pojeftini... :-))
2
Subota, 19. 11. 2016. 00:05h
neregistrovan korisnik
jos jedan domaci zadadak za ostale proizvođače
Aleksa
Petak, 18. 11. 2016. 12:05h
neregistrovan korisnik
Cita sa kao Folksvagen tako da nisu nista lose napisali.
Nikola
Četvrtak, 17. 11. 2016. 16:03h
neregistrovan korisnik
Folksvagen?? Stvarno ste napisali F ili sam ja poludeo...
Crni
Sreda, 16. 11. 2016. 10:04h
neregistrovan korisnik
Nije najveca razlika u bloku, nego u glavi. I motor sa V rasporedom takodje ima jedan blok, ali dve glave, dok VR motor ima jednu glavu. Prednost je sto zauzima manje mesta, zbog manjeg ugla medju klipovima.