Direktor Folksvagena: Potrebno vreme za ispravljanje greške

Generalni direktor "Folksvagena" Matijas Miler izjavio je da je greška načinjena i sada mora biti ispravljena, ali i da je za to potrebno vremena, komentarišući aferu sa varanjem na merenjima izduvnih gasova vozila te kompanije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

On je, obraćajući se radnicima kompanije u jedinoj fabrici u SAD u Tenesiju,

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

rekao da razume nestrpljenje da se stvar popravi pošto je, kako je naveo, i sam nestrpljiv i želeo bi brzo rešenje, ali je upozorio da nemački koncern "mora postupati pažljivo", prenosi AP.


Miler se u četvrtak sastao sa ššeficom američke Agencije za zašštitu žživotne sredine, a tema razgovora bili su koraci Folksvagena da svoja dizel vozila usaglasi sa američkim zakonima.


Matijas Miler izvinio se pre nekoliko dana američkoj javnosti zbog lažžiranja podataka na eko-testovima o emisiji gasova iz VW-ovih dizel automobila, tokom svoje prve posete Sjedinjenim Američkim Državama od izbijanja tog skandala prošlog septembra.


Grupacija sa sedištem u Volfsburgu je priznala da je u oko 11 miliona dizel automobila marke VW, "audi", SEAT i "škoda" šširom sveta, ugradila uređaj sa softverom koji je lažžirao podatke o emisiji gasova u laboratorijskim testiranjima, čime su zaobilažženi ekološški standardi sve dok američki regulator nije otkrio problem.


Američka vlada je tužžila Folksvagen zbog instaliranja inkriminisanog uređaja u gotovo 600.000 vozila prodatih u Americi između 2009. i 2015. godine.
Folksvagen ima dve opcije da popravi sporna vozila, ali pošto su obe skupe eksperti navode da bi možda bilo jeftinije otkupiti starije modele.

Povezane teme: Folksvagen, Dizelgejt, Matijas Miler, Dizel
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»