FAS dobitnik međunarodnog priznanja za proizvodnju

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) dobitnik je međunarodnog priznanja za organizaciju proizvodnje, saopšteno je danas iz te kompanije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prema međunarodnom standardu u organizaciji proizvodnje kompanija FAS je

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

dostigla bronzani nivo u proizvodnji svetske klase zbog čega joj je dodeljen internacionalni sertifikat WCM (World class manufacturing).


WCM sistem sertifikacije za kvalitet u proizvodnji nastao je u Japanu, a postao je svetski standard ne samo u automobilskoj industriji, podsećaju u kompaniji.


"Ovo je veliko priznanje za nas i polazna tačka za dalji rad kako bi smo dostigli sledeće nivoe i ponosni smo što se naša fabrika u Srbiji može meriti sa evropskim i svetskim standardima", ocenio je direktor fabrike FAS Frančesko Čanča.


Kako navode u kompaniji, najznačajnija poboljšanja postignuta su u pogledu bezbednosti, troškova razvoja, samostalnih aktivnosti i razvoja zaposlenih.


"FAS fabrika u Kragujevcu pokazala je da ima jasan cilj i dobar metodološki

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

pristup u pogledu sticanja WCM standarda", navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je na putu proizvodnje svetske klase, prvi nivo koji može biti dostignut, bronzani.


Međunarodno priznanje je za fabriku u Kragujevcu veoma značajno imajući u vidu činjenicu da je FAS mlada fabrika koja je počela proizvodnju modela automobila "500L" u julu 2012. godine, i da ima vrlo mlade radnike bez prethodnog iskustva u automobilskoj industriji.


Kompanija FIAT Automobili Srbija osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT i Vlade Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a država preostalih 33 odsto vlasništva.


U kragujevačku fabriku, koja ima više od 3.000 zaposlenih, do sada je investirano više od 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona evra samo u nabavku najsavremenije opreme.

Povezane teme: Fijat automobili Srbija, FAS, Kragujevac, Fijat

Poslednji komentari

Radnik-u-FASu
Petak, 31. 10. 2014. 16:28h
neregistrovan korisnik
Brale, drago mi je da kao bivsi radnik znas 100% sve... :-) a, da ti kazem nesto prijateljski... pojma nemas.. :-)
DEKI
Četvrtak, 30. 10. 2014. 08:23h
neregistrovan korisnik
2008god kada je FIAT usao u Srbiji u Slovackoj je KIA napravlia novu fabriku i zaposlila 6000 radnika koja ne idu na prinudne odmore,mislim da je takva investicija trebala Srbiji.
Uki-NBG
Sreda, 29. 10. 2014. 22:07h
neregistrovan korisnik
Pomesao si LEEN manufacturing (sistem Kaizana) I WCM. Toyota je pokrenula LEEN.
nijebitno
Sreda, 29. 10. 2014. 22:02h
neregistrovan korisnik
Kao prvo nije ga izmislio Jamasina, kao drugo postoje FIAT-ove fabrike koje vec imaju zlato, a i put do WCM zlata je tako dug i tezak da ga u FAS-u nece biti skorije to je sigurno. Nije bitno koliko je fabrika nova da bi dobila zlato, vec je citav proces ocenjivanja mnogo komplikovan.
Kec
Sreda, 29. 10. 2014. 22:01h
neregistrovan korisnik
Fiat i njegovo srce proizvodnje se nalazi u Torinu i nesto od dizajnera se nalazi u Milanu postoje puno fabrike koje rade za fiat i sklapaju njihova vozila npr glavni koopernt Fiata se nalazi u Melfi (da ne pisem tacne adrese)firma se zove Sata , sto se tice Cassina ili ti Piedi monte San. Germano je jos jedna firma gde se samo sklapa hladnjaci (Denso koji dolazi iz Poljske) itd.. Nije ni vazno rastrkani su i jako neorganizovani ...kako su dobili oni neku titulu u Srb nije mi jasno
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»