Da li Škodin uspeh smeta Folksvagenu?

Prošle godine je Škoda, koja je u vlasništvu Folksvagen grupe zabeležila rekordne rezultate u istoriji firme sa proizvodnjom koja je po prvi put prevalila milion vozila i povećanjem profita za 13 procenata. Sa druge strane, poznatiji Folksvagen brend i dalje ima problema sa svojim prodajama.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Škoda je krenula u agresivni plan proizvodnje pa se u narednom periodu svakih

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

šest meseci očekuje novi ili osveženi model zasnovan na fleksibilnoj MQB platformi.

 

Češki brend je nedavno na tržište izbacio treću generaciju svoje perjanice "superba", koji nudi prostranost BMW "serije 5" po ceni koja je niža od VW "pasata", a za sledeću godinu je zakazana svetska premijera krosovera sa sedam sedišta koji je za sada poznat samo kao "A-Plus SUV". U poređenju sa ovime, Folksvagen je protekle godine pokvario već loše rezultate pre svega zbog prihoda koji stagniraju.

I dok je prethodni predsednik Folksvagen grupe Ferdinand Pič ohrabrivao konkurentnost unutar grupacije, sa njegovim odlaskom su se stvari promenile. Kako navode izvori bliski kompaniji, Škodin uspeh je privukao negativnu pažnju grupacije pa se već prave planovi za centralizaciju u Nemačkoj koji bi mogli da smanje uspeš češkog proizvođača.

 

"Škoda je svakako izazivač VW brenda koji mora ozbiljno da se shvati", rekao je korporativni kosultant auto industrije koji je insistirao da ostane anoniman jer mu je VW jedan od klijenata. "Nisu samo njihovi (Škodini) prizvodi "jednostavno pametni"(fraza koju firma koristi u kampanjama), ljudi u Škodi prosto razmišljaju brže i bolje od mnogih iz Volzburga koji su prespori i tradicionalni. Mnogi bi mogli da nauče od Škode."

Povezane teme: Škoda, Folksvagen grupa, Folksvagen

Poslednji komentari

the-lbs
Sreda, 08. 07. 2015. 10:43h
neregistrovan korisnik
u mom taxi udruzenju ima 10skoda roomstera 1.4 63kw.sve su presle izmedju 600.000 i 800.000.taj motor ide i u wagen pola.sve u svemu neunistiv.
Ja
Sreda, 08. 07. 2015. 09:16h
neregistrovan korisnik
Cale mi vozi Pasat b 8.A skoda mu nije ni do koljena.
ArchiKes
Utorak, 07. 07. 2015. 19:59h
neregistrovan korisnik
ŠKODA je gigant koji postoji dugi niz godina, skoro čitav vek. I Škoda pored automobila pravi i obradne centre, mašine alatke i još mnogo toga. A za neupućene...Škoda je češka firma, a pre II svetskog rata, Češka je imala jaču i poznatiju privredu od Nemačke. Nazalost posle je došlo do promene jer je ceo istočni blok bio oslabljen do 90-tih godina prošlog veka. Sad se Češka zajedno sa Škodom i svim ostalim proizvodima vraća tamo gde i pripada, a to je skoro sam vrh Evrope što se privrede tiče. A Škoda sve bolja i moćnija i tek će Evropa da vidi šta je Škoda i ko su česi. SVE JE ISTINA
Bane
Utorak, 07. 07. 2015. 16:08h
neregistrovan korisnik
Imam Skodu fabiu 2002god prezadovoljan sam !!! Posle Skode opet Skoda...
Wizard
Utorak, 07. 07. 2015. 15:09h
neregistrovan korisnik
Hahah jako zanimljivi komentari! Kvalitet u škodi superb ne zaostaje za pasatom niti je kvalitet materijala lošiji. Razlike postoje možda u cijeni određenih komponenti što doprinosi manjoj cijeni jer se štedi na troškovima ali to je minorno. Sam brend manje vrijedi od VW, Mercedesa, Audija itd. Recimo audi A3 je ništa drugo nego golf gdje je platforma ista, motor je isti, razlika je u prenosu i materijalima unutra ali to svakako ne moze da opravda vecu cijenu audija u odnosu na golfa. Plaća se veća cijena na znak Audija, tj na brend.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»