Milioner iz BiH blokira Folksvagen!

Problemi Folksvagena sa dobavljačima se nastavljaju i nemački brend je primoran da do daljeg obustavi proizvodnju “golfa”. Kompanije “Kar trim” i “ES gas” odbijaju da VW isporučuju presvlake za sedišta, odnosno kućišta menjača, a zanimljivo je da iza “rata” sa Folksvagenom stoji Prevent grupa koja je u vlasništvu milionera iz BiH, Nijaza Hastora.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Hastor je rođen u Goraždu a pre početka rata u bivšoj SFRJ radio je za Tvornicu automobila Sarajevo (TAS). Svoje carstvo je razvijao upravo u Nemačkoj, dok je od 1995. do 2015. bio ovlašćeni uvoznik brendova Folksvagen, Audi, Seat, Porše i Škoda za BiH. Danas ima više od 20 fabrika u BiH, Nemačkoj, Austriji, Rumuniji, Španiji, Brazilu, Mađarskoj i Turskoj, a posao je u velikoj meri prepustio sinovima Kenanu i Damiru. Procenjuje se da je “težak” između 400 i 500 miliona evra.

 

Folksvagen planira da po svaku cenu dođe do potrebnih presvlaka i delova za menjače, a čak je zatražio i zaplenu auto-delova u fabrikama kompanije Prevent grupe. Sud bi odluku o slučaju koji VW košta puno novaca i ugleda trebalo da donese do kraja meseca.

Povezane teme: Folksvagen, Folksvagen grupa, Golf, Seat, Škoda, Porše, Audi, Volfsburg, Nijaz Hastor, TAS, Prevent grupa

Poslednji komentari

stalone
Sreda, 24. 08. 2016. 08:20h
neregistrovan korisnik
aman brate, sta ti nama isprica ovde...
QMan
Utorak, 23. 08. 2016. 23:30h
neregistrovan korisnik
Niste napisali da je uzrok svega odustajanje VW-a od posla vrednog 500 miliona evra i odbijanje da se plati odšteta od 50 miliona dobavljačima, koji su uložili novac pripremu proizvodnje i adaptaciju svojih postrojenja jer je ugovor važio od 2017. Za mene je ovo čisto bahaćenje i neprofesionalizam VW-a i predstavlja čistu demonstraciju sile, tipično za Nemce.
Audi
Utorak, 23. 08. 2016. 23:09h
neregistrovan korisnik
Kupio jedan Audi Q5/ 2.0dizel 2013 sa 100.000km i auto je bio cipan i trosio je puno ulja na 500km 1litar ulja.i zalio se kod jednog privatni Audi servis i mi kaze da garancija prosla.cip Sam skinuo prvi dan.I imao jednog prijatelj Koi radi kako prodavac u zvanicni Audi konpanie i razgovarao sa njega i on narucio vreme da dogem da reklamiram. Dobio vreme za 1mesec i opet kod njega novo vreme za 2 dana.ostavio auto i drugi dan mi kaze da uzmen auto da vozim 1000km i da se javim ponovo, posle 1000km nije potrosis ni 200 mil litri oni su napravili novi program motora Ali sada Trosi vise dizela sta znaci da Manje izduvne gasova veca potrosnja Prije Manje potrosnje Ali vise gasovi i 1liter ulja na 500klometri.potrosnje na kompjuter pokazue Manje novo sta potrosi.
Lexus
Utorak, 23. 08. 2016. 22:25h
neregistrovan korisnik
Ako je samo ovaj.
prosto-su-trazili
Utorak, 23. 08. 2016. 20:10h
neregistrovan korisnik
Kad imate posla sa balkancima i njihovom cuvenom profesionalnoscu, kad tad vam se desi mosha.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»