Markjone želi spajanje sa Dženeral Motorsom

Kako prenosi Vol Strit Žurnal, izvršni direktor Fijat-Krajsler grupacije Serđo Markjone traži od investitora i akcionara da pomognu njegovoj firmi da se spoji sa američkim Dženeral Motorsom.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Markjone je u više navrata izrazio želju za smanjenjem broja velikih firmi u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

automobilskoj industriji kako bi se olakšale velike investicije potrebne za pravljenje bezbednijeg i ekološkog vozila nove generacije.

 

Kako su ranije prenosili svetski mediji, Markjone je i zvanično prišao direktorki Dženeral Motorsa Meri Bara u cilju mogućeg spajanja firmi, ali američki gigant nije jedina firma sa kojom bi Markjone želeo da sarađuje.

 

Izvršni direktor FCA grupacije je već najavio da želi da napravi jedan veliki posao pre nego što mu se 2019 završi mandat i sada je jasno o čemu se radi.

Povezane teme: Serđo Markjone, Fijat-Krajsler, Dženeral Motors

Poslednji komentari

Camaro
Utorak, 09. 06. 2015. 22:01h
neregistrovan korisnik
Fiat Krajsler vazi za najzaduzenijeg proizvodjaca na trzistu, gomila modela na cekanju, a svezeg novca nigde. Uglavnom se sluze produzavanjem zivotnog veka motorima i platformama koji su vise od decenije u upotrebi uz primenu nekih novih segmenata. Prvo spajanje sa GM-om je omogucilo Fiatu da prezivi period pred bankrotstvom i mogucnost da zadrzi platformu koja sada cini osnovu vecini modela u FCA. GM je sada nezaustavljiv u izbacivanju modela, tako da mu sigurno ne treba spajanje sa firmom koja grca u dugovima i koja moze sebi da priusti postepeno ozivljavanje modela, sto je kosta pozicije na trzistu. Slabi su oni za bilo kog partnera.
96sT0R
Utorak, 09. 06. 2015. 11:10h
neregistrovan korisnik
GM se polako oporavlja, Opel staje na noge u Evropi, ali ono sto je njima mnogo bitnije, optimisticniji izgled buducnosti na americkom trzistu. Verovatno nisu videli nikakav benifit spajanjem. Mislim da su trebali pre 5 ili 10 godina to da predloze (Fiat & C), verovatno ne bi bili odbijeni, ali tad je GM bio bunar :-D.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»