Vrhovni sud Francuske ukinuo zabranu prodaje mercedesa

Vrhovni administrativni sud Francuske ukinuo je juče spornu odluku vlade da se zabrani prodaja pojedinih modela "mercedesa" zbog pretnje po životnu sredinu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U saopštenju Državnog saveta Francuske se navodi da će registracija određenih "mercedesovih" vozila klase A, B i CLA, koja je bila zamrznuta od juna, biti ponovo obnovljena za dva dana.


"Utvrđeno je da ovi automobili ne predstavljaju ozbiljnu pretnju po životnu sredinu", navodi se u odluci suda, pri čemu je vladi takođe naređeno da "mercedesu" u Francuskoj isplati odštetu od 3.000 evra.


Francusko ministarstvo životne sredine je u junu bilo inicijator ovog poteza, tvrdeći da "mercedesovi" automobili koriste klima uređaje koji prema mišljenju Evropske unije emituju prekomerne gasove sa efektom "staklene bašte".

Povezane teme: Francuska, Zabrana, Ustavni sud, Mercedes, Nemačka, Automobili, Životna sredina, Klima uređaji, EU, Ekologija, Zagađenje

Poslednji komentari

ivanex
Nedelja, 01. 09. 2013. 10:41h
neregistrovan korisnik
Samo tako Francuzi i umeju da stite svoju autoindustriju jer: jednom Francuski auto i nikad vise ne ponovilo se. Kakvi papci...
BenzPower
Četvrtak, 29. 08. 2013. 14:47h
neregistrovan korisnik
Reko sam ja da je Mecka u pravu :)
BenzPower
Četvrtak, 29. 08. 2013. 14:47h
neregistrovan korisnik
Reko sam ja da je Mecka u pravu :)
Mc
Četvrtak, 29. 08. 2013. 13:08h
neregistrovan korisnik
Velika ekspanzija nemackih automobila tamo pa su se Francuzi malo uplasili. I jos jedan model je bio zabranjen a to luksuzni kupe kabrio SL.
hohoho
Sreda, 28. 08. 2013. 11:00h
neregistrovan korisnik
Odrace ih mercedes na sudu...