Bez Sajma automobila u Beogradu 2013?

Uvoznici automobila u Srbiji su u teškoj situaciji i trenutno ne postoji ekonomska opravdanost za održavanje međunarodnog Sajma automobila u Beogradu u martu 2013, izjavio je predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

I ove godine bez Sajma: Prizor s jednog od prethodnih salona automobila u Beogradu

- Mi vrlo dobro znamo da je to međunarodna manifestacija od velikog značaja za našu zemlju i ne bi voleli da se ona ne održi - rekao je predsednik Asocijacije Petrović za Tanjug koji je upozorio da bi u tom slučaju mogla da bude izgubljena licenca za održavanje sajma.
 

Prodajete polovni automobil? Postavite besplatan oglas

Petrović je izrazio žaljenje što „uvoznici nemaju pomoć zakonodavca, niti institucija zaduženih za uvoznike i prepušteni su sami sebi, a takse se uvode kako nekom treba i bez konsultacije“.


Petrović je napomenuo da uvoznici godinama unazad uplaćuju stotine miliona evra u budžet na osnovu raznih taksi, doprinosa i poreza i da bi država sa njima morala više da komunicira.


- Mi smo pokušali sve, da pregovaramo sa sajmom i oni su bili veoma korektni sa najboljom mogućom ponudom koju mogu da nam daju. Ta ponuda je nažalost identična kao pre dve godine, kada je održan poslednji međunarodni sajam automobila - rekao je predsednik Asocijacije.

 


Petrović je istakao da se može desiti da ukoliko sajam u 2013. ne bude održan, Beograd više nikada nema međunarodni Sajam automobila i da se preseli negde u okruženje, a domaće tržište automobila postane nebitno.


Beograd ima, prema Petroviću, najbolji termin za održavanje međunarodnog salona automobila, u poslednjoj sedmici marta i početkom aprila, što je odmah posle ženevskog Salona automobila na kome se predstavljaju novi modeli.


Premijerno predstavljeni automobili se iz Ženeve sele u Beograd i zato je Sajam u glavnom gradu Srbije važan svim svetskim proizvođačima automobila, napomenuo je Petrović.


Prodaja novih automobila u Srbiji je, prema Petroviću, u 2012. pala za oko 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Povezane teme: Sajam automobila, Beograd, Automobili, Mojauto.rs

Poslednji komentari

Negativan
Sreda, 05. 12. 2012. 15:38h
neregistrovan korisnik
e ja sam negativan sto se sajma tice ali ne smatram da sajam kao sajam ne treba. vidi ovako sajam postoji , tebe zaposle da cistis sajam, hostese da pricaju o automobilima, prevoznici da dovoze ljude do sajma, prodavci pljeskavica hrane ljude, sam sajam zaradjuje, 20% ide drzavi znaci svima lepo i svi rade. Ovako nema sajma ti ne radis i nemas ledba da jedes i posto ne radis umesto da trazis posao ti kukas i ..... po komentarima.
Drzava
Sreda, 05. 12. 2012. 15:09h
neregistrovan korisnik
momce ti nemas pojma sta je drzava, svi oni koji imaju vise od 35 su imali priliku da vide drzavu , pa i gorivo od 98~100 oktana, jedna od retkih koja je sama proizvodila avione i prodavala iste. Jos jedan primer ta ista drzava je proizvela svoj prvi automobil istovremeno kad i Japan ... Inace ja smatram da je zadnjih 23 godina je sviranje frulici i iskreno mi je zao sto TI NE ZNAS ZA BOLJE! :( a za to su krivi tvoji roditelji i sistem obrazovanja koji je zakazao :) Tvoja jedina prednost je sto recimo ne znas da je postojalo vreme kada milka nije mogla da se kupi, kokakole nije bilo (kamo srece da je nema ni danas) i da se kuburilo sa kafom (koju ionako ne pijem :) Srbija su ojadili oni koji su 20 godina pricali da je Tito kriv za sve a sami nisu nista uradili za proteklih 20 godina samo unazadili stvari...
Lepa-Brena-za-cetiri-osobe
Sreda, 05. 12. 2012. 13:37h
neregistrovan korisnik
Pusti sajam, daj nam hostese.
techa
Sreda, 05. 12. 2012. 05:34h
neregistrovan korisnik
Alo covece. Pa planeta ne postoji Samo zbog onih koji nemaju leba da jedu. S H V A T I vec jednom da I oni koji imaju leba da jedu imaju pravo na zivot. Vise je nas nego vas. Vi Ste ekskluzivna manjina. Ubiste Boga vise sa kuknjavom. Onaj ko nema leba da jede nema Mobilni, nema kompjuter, nema internet. Idi radi, ucini nesto, ma na kraju bre boli me uvo za tebe. Imam za leba I hocu sajam, hocu kajmak, hocu prsutu. Pa zar zbog tebe da bi tebi bilo lakse u tvojoj jadnoj glavi svi treba da zive ko buba svabe. Idi bre u Somaliju tamo ce ti biti lakse. Tamo N I K O nema leba da jede I na nikog ne mozes bitu ljybomora I nemaju sajam.
Zaposlen-kod-uvoznika
Utorak, 04. 12. 2012. 21:27h
neregistrovan korisnik
Pogrešno ste razumeli celu priču. Pustite vi šta ovaj Petrović priča, on ionako nema nikakav autoritet u Udruženju uvoznika. Oni uvoznici koji žele da izađu na sajam ne traže nikakvu pomoć države već traže da država obezbedi fer i jednake uslove za sve jer je poznato da država kupuje masovno samo dva brenda, a subvencije važe samo za jedan. Drugi mnogo ozbiljniji problem je to što na sajmu SVI uvoznici se ubiju od prodaje, ali zato 3 meseca pre sajma i 4 meseca posle sajma ne prodaju ništa. To je vrlo loše sa aspekta planiranja zaliha i likvidnosti. E to je svima mnogo veći problem nego cena zakupa štanda. Dakle još jednom naglašavam da niko od uvoznika ne traži pare za sajam niti da im neko drugi plati sajam već da država stvori fer uslove za sve firme koje treba da se takmiče na tržištu kvalitetnom ponudom i cenom, a ne time ko će dati veći mito da bi se lobiralo za njegove interese.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»