Izabrano najbolje vozilo godine u Srbiji i na Sajmu automobila

„Fokus“ i „volvo V60“ ispred svih konkurenata

BEOGRAD - Iako je većina posetilaca ovogodišnjeg Sajma automobila vreme provodila diveći se luksuznim limuzinama na štandu “mercedes-benca”, titula najboljeg automobila pripala je jednom od jeftinijih eksponata.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Najbolji, a nije preskup (15.000 evra): "Ford fokus" treće generacije

Novi “ford fokus” treće generacije, vredan oko 15.000 evra, juče je proglašen za najbolji automobil godine u Srbiji, u tradicionalnom izboru koji organizuje dnevni list “Privredni pregled”. Drugu titulu, za najbolji automobil 49. međunarodnog salona automobila, poneo je elegantni “Volvo V60”.

 

“Ford fokus” nadmašio je konkurente po modernom dizajnu, ali i opremljenošću savremenim bezbednosnim sistemima koji istovremeno štite i vozače i pešake. Čak i oni koji još nisu stekli rutinu u vožnji, u najboljem automobilu godine mogu voziti bez greške.

Elegancija i udobnost: "Volvo V60"

- Pobednički model jedinstven je po tome što ima specijalni bezbednosni sistem, kao i uređaj za praćenje saobraćajnih znakova. Ako vozaču promakne znak na putu, uređaj će mu to reći. Sistem prepoznaje i pešake, kao i bele linije, pa poput “auto-pilota” upozorava vozača kad je potrebno - kaže Maja Babić, direktor marketinga “Grand Motors”.
 

Novi “ford fokus” iza sebe je ostavio 10 konkurenata, među kojima i “citroen C3/DS3, “opel merivu”, “BMV X3”, a na domaćem tržištu pojaviće se početkom septembra.

Prodat „majbah 57s“

po ceni od 570.000 evra
Najskuplja “mašina” na Sajmu automobila - „majbah 57s“ - našao je kupca. Zainteresovani vozač javio se firmi “mercedes-benc” još prošle nedelje spreman da izdvoji 570.000 evra za ovaj automobil dugačak 5,7 metara i težak 2,6 tona, koji do stotke ubrzava za 4,8 sekundi. Zvezda istog štanda je i „mercedes SLS AMG“, zvanični “sejfti kar” u Formuli 1. On do 100 km/h ubrzava za 3,8 sekundi, a u standardnoj verziji se može kupiti za 193.000 evra.

 

Izložena crna limuzina “volvo V60”, koja je ponela titulu najboljeg eksponata na Sajmu, takođe je iznenadila cenom. Za razliku od većine luksuznih automobila, pobednička limuzina ima početnu cenu od oko 30.000 evra, a po pravilu je namenjena onim vozačima koji u automobilu najviše žele eleganciju i udobnost.
 

Posebna zabava na Sajmu juče je priuštena najmlađim posetiocima i navijačima Crvene zvezde koji su se na štandu “NIS-a” družili sa prvotimcima “crveno-belih” Andrijom Kaluđerovićem, Dragoljubom Srnićem, Avalom Isahom i Stevanom Reljićem.

 

Dečaci i devojčice fotografisali su se sa omiljeni igračima ispred štanda, a za uspomenu su poneli i velike postere sa autogramima. Druženju nisu odoleli ni stariji fanovi koji su se za potpise fudbalera ravnopravno “borili” sa klincima. Na susednom štandu, kultni radio voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić iz emisije “Dizanje” razgalili su posetioce njima svojstvenim šalama.

 


Fudbaleri Crvene zvezde družili se sa fanovima i delili autograme

Osim dve glavne nagrade, žiri “Privrednog pregleda” dodelio je i priznanje za najbolji ekološki automobil u 2011. godini (“honda jazz hybrid”), nagradu za visoki kvalitet proizvoda (“SAAB9-5 sedan”), a kompanija “Kvis” iz Beograda osvojila je priznanje za najbolji nastup na srpskom tržištu za prodaju kineskih automobila “chery”, o čemu svedoči 200 prodatih vozila za godinu dana.

Povezane teme: Beograd, Sajam, Automobili, Ford, Volvo