Prevarantski VW softver i u Audi i Porše modelima

Folksvagenov Dizelgejt skandal nastavlja da se širi nakon što je EnvironmentalProtection agencija juče saopštila da je nemački proizvođač i u 3.0-litarskom V6 motoru, koji se nalazi u nekoliko VW, Audi i Porše modela, takođe koristio softver za lažiranje podataka o emisiji štetnih gasova.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ugroženi modeli su, između ostalih, VW "tuareg TDI" (2014), Porše "kajen" dizel

Prodajete polovni auotmobil?
Postavite besplatan oglas.

(2015) i Audi "Q5", "A6", "A7" i "A8" TDI modeli. U svima njima se nalazi softver koji motoru na otvorenom putu dozvoljava emisiju štetnih gasova čak 9 puta veću od dozvoljene.

 

Na američkom tržištu je ovim poslednjim problemom pogođeno oko 10.000 vozila, dok se cifra za ostatak sveta čeka. Naravno, ne treba zaboraviti 11 miliona ugroženih vozila na globalnom nivou koja su ranije potvrđena da imaju problematični softver.

 

Kako se navodi u saopštenju, neprodati primerci navedenih modela će odmah biti povučeni iz prodaje dok se ne nađe način ispravke ovog problema.

Povezane teme: VW, Audi, Porše, Folksvagen, Dizelgejt

Poslednji komentari

Vladimir-L
Četvrtak, 05. 11. 2015. 08:23h
neregistrovan korisnik
da i onda kad ti crknu baterije za 5-6 godina, das 4vorocifreni iznos u evrima za nove, i to premasi ustedu koju si ostvario voznjom na struju. Jos ako se uzme da je elektromobil daleko skuplji od dizelasa, znaci pocetna ulaganja velika, i ako se uzme da kada spoljna temperatura bude blizu 0 mozes parkirati auto u garazu jer ne moze preci ni 15km. inace naftna industrija nikome ne brani da se vozi na struju. Vec decenijama unazad vecina vozova radi na struju, zatim tramvaji, trolebusi, podzemne zeleznice, zicare na planinama, ali kod njih nema problematicnih baterija, vec je napajanje strujom reseno na pouzdan nacin. Tesla je ogroman pomak u industriji elektromobila , ali jos uvek nije potpuna i ozbiljna zamena za vozila koja rade na derivate nafte.
Matori
Sreda, 04. 11. 2015. 17:32h
neregistrovan korisnik
Valjda je to i bilo logicno i znalo se,ako se kaze Volkswagen misli se i na Seat,Audi,Skoda,Porsche itd,pod jednom su grupacijom familije Porsche i svi koriste iste motore i software-hardware!
Baka-Pelagija
Sreda, 04. 11. 2015. 10:25h
neregistrovan korisnik
Dal ste bre vi ljudi realni? Vw je lagao o emisiji gasova!! Zašto u ovo mešate oldtajmere iz Usa, oni nisu lagali, ne lažu i dalje, klasična vozila se voze svuda, cak i u Evropi ali nisu nova, ne podležu Euro normama. Američki V8 motori, troše, zagadjuju, ali se to ne krije, niko ne lazira podatke, kapirate? Svi vi koji ih branite, da je to uradio neko drugi, neki Japanac ili ne daj Bože Fiat, okomili bi ste se na njih kao lešinari. Zašto su se ostali trudili da zadovolje norme kad može prosto da se slaže, objasnite to???!!!
Marko
Sreda, 04. 11. 2015. 10:16h
neregistrovan korisnik
Da li si ti pazljivo procitao sta sam napisao u prvoj recenici ?
itd
Utorak, 03. 11. 2015. 22:02h
neregistrovan korisnik
ima li neki nemacki automobil da valja ili su za sada samo japanci i francuzi dobri :)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»