Porše odobrio rivala Tesla “modela S”

Porše je i zvanično potvrdio da će početi proizvodnju serijske verzije “Mission E” koncepta kao konkurenta Tesla “modelu S”.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Porše je odobrio investiciju od milijardu evra za ovaj projekat proizvodnje

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

električnog automobila koji će obezbediti novih 1.000 radnih mesta. Automobil bi u prodajnim salonima trebalo da se pojavi krajem decenije, navodi se u saopštenju.


Porše je iznenadio publiku ovogodišnjeg Salona u Franfkurtu kada su predstavili “Mission E” koncept sa četiri sedišta, ubrzanjem do stotke za manje od 3.5 sekundi, 600KS i dometom od preko 500km. Porše tvrdi da za punjenje 80 posto baterije treba samo 15 minuta, duplo manje nego što Tesla “modelu S” treba da napuni svoju bateriju koja pruža domet od 270km.


Dva električna motora “Mission E” koncepta su postavljena na prednjem i zadnjem delu automobila, dok je litijum.jonska baterija integrisana u pod automobila. Vozilo takođe može da se puni bežičnim sistemom.


“Želimo da damo jasnu poruku o budućnosti našeg brenda”, rekao je direkotr Volfgang Porše u saopštenju. “Čak i u često promenljivom svetu automobilizma današnjice, Porše će zadržati lidersku poziciju sa ovim fascinantnim sportskim automobilom”.


Između ostalog, ovaj potez Poršea se posmatra i kao dobro sračunat marketinški potez koji u sred velikih problema zbog Dizelgejt skandala pokazuje da je matična kompanija Folksvagen grupa spremna da razmišlja o ekološkoj budućnosti brenda.

Povezane teme: Porše Mission E koncept, Tesla model S, Električni automobil

Poslednji komentari

Vlasnik-Model-S
Ponedeljak, 07. 12. 2015. 21:30h
neregistrovan korisnik
Prvo, odlično je da proizvođači ovo počinju da shvataju ozbiljno. Pre ih voleo da se pozabave nekim priuštivijim kolima - najjeftiniji Mission E je planiran da košta koliko najskuplja Tesla. Sistem za brzo punjenje je im je interesantan ako mogu da to izvedu bez negativnih efekata na dugotrajnost baterije. Oni hoće da pune baterije 2-3 puta brže nego što se bezbedno pune. To se već radi, ali ne sa baterijama koje treba da rade godinama. Isto tako, da ispravim redakciju. Neke varijante Tesla Model S imaju domet 270 ... ali ne kilometara već milja. Neki imaju više. Neki malo manje. I to je to američkom merenju koji rezultuje manjim dometima nego po evropskim merenjima koje Porsche koristi. Po evropskim testovima Tesla postiže preko 500 km domet. Pre nego što se čitaoci pobune oko realnosti brojke odmah ću reći da sa 85 kWh baterijom i vožnjom oko ograničenja brzine na auto putu auto može lako da postigne oko 400 km. Redovno to radim. Zimi se energija troši i na grejanje kabine pa manje ostaje za vožnju, ali pri kanadskih -25 C definitivno može da postigne 300 km i više. Rekord je postignut sa 85D modelom i iznosi preko 800 km. 90D bi mogao i više, ali to je pri uličnim brzinama i bez stani-kreni. Ako redakcija ili čitaoci imaju pitanja, voljan sam da odgovorim. Misli da je potrebno otvoriti oči u vezi električnih automobila. vlasnik.tesle (a) gmail.com
Vlasnik-Model-S
Ponedeljak, 07. 12. 2015. 21:18h
neregistrovan korisnik
Bolje ikad nego nikad. Nije kasno. Što više elekričnih automobila to bolje. vlasnik.tesle (a) gmail.com
Goxy
Ponedeljak, 07. 12. 2015. 12:48h
neregistrovan korisnik
Kasno su se setili
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»