Volvo otkrio enterijer novog "XC90"

Švedski proizvođač Volvo je danas počeo proces otkrivanja svog "XC90" modela, a prvo sa čime ćemo se upoznati je elegantni enterijer novog modela koji će u potpunosti biti predstavljen tek u avgustu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Originalni "XC90" je lansiran 2002. godine i označio je revoluciju SUV

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

segmenta kombinacijom prostranosti, raznovrsnosti, i naravno, bezbednosti postavši globalni fenomen kada je prodaja u pitanju.

Volvo je uveren da će i novi model ponoviti ovaj uspeh, a danas smo u prilici da upoznamo neke od detalja koji će krasiti enterijer.

"Najupečatljivija novina je tač-skrin kontrolna konzola koja je u srcu potpuno

novog kontrolnog sistema automobila", rekao je Tomas Ingenlat, podpredsednik dizajnerskog odeljenja Volvoa.

Vrhunski kvalitet unutrašnjosti je postignut kombinacijom materijala kao što su kožni i drveni detalji ručne izrade, ručica menjača izrađena od Orefors kristalnog stakla, kontrole u obliku dijamanata...

"Ovi detalji predstavljaju bisere enterijera. Oni dodaju dozu ekskluzivnosti pre nego puku funkcionalnost", rekao je Robin Pejdž zadužen za dizajn enterijera.

Novi "XC90" je prvi model koji će se naći na novoj "Scalable Product" arhitekturi

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

(SPA), koja omogućava veće dizajnerske mogućnosti, poboljšava vožnju i postavljanje najnovijih bezbednosnih sistema, kao i modernih tehnologija uz prostranu unutrašnjost.

Nakon otkrivanja enterijera, početkom jula ćemo se upoznati sa bezbednosnim sistemima, a sredinom meseca i sa tehnološkim novitetima, kao i šasijom i pogonom, da bi na kraju avgusta imali po prvi put priliku da vidimo i spoljašnjost dugo očekivanog modela.

Povezane teme: Volvo, Volvo XC90, Enterijer, Premijera

Poslednji komentari

Deformabilne-zone
Subota, 31. 05. 2014. 10:29h
neregistrovan korisnik
Se pripisuju Mercedesu Benzu u 1952 godine!! Što ne znači da je Volvo nesiguran automobil! Pojas za vezanje , ABS, Airbag , ESP tu su pioniri bili iz MB i Boscha iz Stuttgarta!
Dule
Petak, 30. 05. 2014. 10:53h
neregistrovan korisnik
Za neke stvari si u pravu a za neke gresis. Ford je bio vlasnik Volvoa do 2010-te kao i Mazde, Lend Rovera, Jaguara pa su dizeli koje je Ford kupovao od PSA (ulagao u razvoj) ugradjivani u Volvo i Mazdu i ostale. To su motori 1.6, 2.0, 2.2 dizel. Micubisi Outlender ima 2.2 PSA. Ford je Mondeo Mk4, S-Max, Land rover i Volvo S80 razvio na istoj patform (Ford EUCD platform) i dimenzije su iste, medjuosovinsko rastojanje, sve. Sto se tice BMW nisi u pravu! Motor 2.0 od PSA nije isti u BMW. Ja imam u Ford Mondeu MK4 2.0 TDCI 140KS motor koji je poreklom iz PSA i isti je kao u Pezou, Citroenu, Mazdu, Volvou. PSA grupacija (Pezo-Citroen) i BMW su zajedno razvijali 4 motora, 3 benzinska i 1 dizel za Minija. Taj dizel 1.6d razvijen je os strane PSA i ugradjuje se u BMW 1, Mini, u Pezoa, Citroena, Volvoa, Mazdu i Toyotu Verso od skoro. Istina je da su Pezo i Mercedes pioniri u pravljenju dizel motora. Mercedes je napravio prvi dizel za automobil 1936 god, Pezo 1959 god i prvi ugradio dizel u mali gradski automobil Peugeot 204 daleke 1968 god. VW je napravio prvi dizel 1974 god. za model Golf 1. Istina je da PSA pravi bolje dizele od VW. Ubedjen sam da danas PSA pravi najbolje motore do 2.2cc a Mercedes od 2.2cc. Imam Peugeot 406 1.9 TD koji vozim 12 godina i presao je 300 000km i nikada se nije pokvario i Novi Mondeo 2.0 TDCI sa PSA motorom i sa dizelima nema greske. Za Volvo i dizele mozes vise da procitas na Google ako ukucas ,,Volvo S40 D Summum test Ekskluzivno - Vrele Gume".
Dzoni
Četvrtak, 29. 05. 2014. 12:03h
neregistrovan korisnik
Vozi onda Golfa dvojku, 1.6D, on se nece ni ogrebati kad se zakucas u zid sa 250 km/h (tvoj verovatno moze toliko da ide)
Rukfas
Četvrtak, 29. 05. 2014. 11:58h
neregistrovan korisnik
Ala ti smaras druze... Sigurno i ti vozis A7 i zivis na zapadu.
Rukfas
Četvrtak, 29. 05. 2014. 11:52h
neregistrovan korisnik
Zivis ti na zapadu, u Sapcu. ;)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»