"Hjundai jonik" stigao u Srbiju

Hjundai Srbija počinje sa prodajom "jonika" (IONIQ), prvog modela korejskog proizvođača koji nudi izbor tri električna pogonska sistema.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

 

 


Električni, "plag-in" hibrid i hibridni pogonski agregat, prvi put u svetu automobila, dostupni su u jednom modelu, a u Srbiji biće ponuđena opcija hibridnog vozila budući da najviše odgovara potrebama tržišta. prodaja je zvanično počela 16. januara.

Platforma "jonika" je u potpunosti prilagođena automobilima sa multi-pogonskim opcijama, što doprinosi efikasnosti i odličnoj upravljivosti bez obzira na pogonsku konfiguraciju. Prilikom izrade glavnih delova karoserije korišćeno je čak 53% naprednih legura čelika što doprinosi snažnijoj i bezbednijoj karoseriji, a korišćenjem aluminijuma u izradi delova karoserije kao što su prednja hauba, peta vrata i komponente oslanjanja vozila, postignutna je znatna ušteda od čak 12,6 kg ili 45% težine ovih delova. "Jonik" ima i poboljšan multi-link sistem zadnjeg vešanja što dodatno omogućava laku upravljivost ovog automobila.

Baterije su postavljene na najnižem delu zadnjeg kraja automobila, što dodatno doprinosi niskom težištu koje zajedno sa dvojnim multi-link sistemom zadnjeg vešanja dodatno unapređuje upravljivost i rukovanje automobilom.

Hibrid (HEV) koristi benzinski motor i kretanje automobila za punjenje baterije koja poboljšava efikasnost i dopunjuje snagu motora. Novi 1.6-litarski "kapa GDI" motor kompanije razvijen je posebno za hibridne motore i ima najveći procenat termalne iskorišćenosti, od čak 40%. Maksimalna izlazna snaga ovog motora je 105 KS i kombinuje se sa snagom elektromotora maksimalne izlazne snage 43,5 KS. Hlađenje glave i bloka motora se vrši odvojeno kako bi se postiglo optimalno hlađenje. Direktno ubrizgavanje goriva se vrši kroz 6 brizgaljki pod pritiskom od 200 bara, što dodatno smanjuje potrošnju i emisiju CO₂.

Povezane teme: Hyundai, Hjundai Srbija, Hjundai jonik, Hyundai ioniq

Poslednji komentari

Realno
Petak, 20. 01. 2017. 20:11h
neregistrovan korisnik
Sada kopiraju hondu...
MarcoMM
Četvrtak, 19. 01. 2017. 15:10h
neregistrovan korisnik
Smatram da je Hyundai napravio fenomenalan posao sa jonikom. Rado bih ga posjedovao. Ocjena - 10!
Andrej77
Četvrtak, 19. 01. 2017. 09:28h
neregistrovan korisnik
A nemas ni za Moskvic realno,, kamoli 25 000 za ovaj auto.
Haha
Četvrtak, 19. 01. 2017. 07:09h
neregistrovan korisnik
Pa ti kupi. Ja vozio par novijih hyundai-ja i nemam neke specijalne zamerke, narocito kad se cena uzme u obzir.
samo-bi-rekao
Sreda, 18. 01. 2017. 18:46h
neregistrovan korisnik
Hundai je kanta i to velika. Za te novce koliko ksta Hundai mozes kupiti mnogo bolje auto, uz par hiljada evra vise. Radje bi Moskvic ikupio nego ovu kantu.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»