Ovako nastaje „lada iks-rej“ Video

Sedam dana ostalo je do početka prodaje „lade iks-rej“ na ruskom tržištu a „Avtovaz“ se pohvalio video prilogom u kojem možemo da pratimo put od „gole“ karoserije do pravog automobila.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prodaja "lade iks-rej" u Rusiji počinje 15. februara. Cena je 8.500 dolara

„Lada iks-rej“ se sklapa na istoj linji sa modelima „reno logan“, „reno sandero“, „nisan almera“ i „lada largus“ (svi koriste platformu B0 „Reno-Nisan“ grupacije). Izgrađena je na osnovi modela „reno sandero stepvej“, od 1.800 delova koje u fabriku doprema 250 dobavljača. Trenutno nešto manje od 50 odsto delova stiže

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

od domaćih, ruskih kompanija (za modele „logan“ i „sandero“ taj procenat iznosi 75-80 odsto) ali „Avtovaz“ planira da procenat uskoro poveća na, takođe, 75 odsto. Strane kompanije većinu delova proizvode u svojim fabrikama u Rusiji, dok se za „iks-rej“ uvoze ručke na vratima (U-Shin), spoljašnji retrovizori (Magna), zadnja svetla (Valeo), brave na vratima prtljažnika (Kiekert)...

Automatski menjač se dobija uz 1,8-litarski benzinac sa 122 KS

U „Avtovazu“ su ponosni na podatak da 95 odsto radova na sklapanju „iks-reja“ obavljaju roboti i ističu da njihov automobil kvalitetom i završnom obradom ne zaostaje za modelima evropskih i azijskih proizvođača. Da se podsetimo, „lada iks-rej“ je dugačka 4,165 metara, široka je 1,764 a visoka 1,570 metara, dok je međuosovinsko rastojanje 2,592 metara. Zapremina prtljažnika je 376 litara. Za pogon se koriste tri benzinska motora, od 106 KS do 122 KS, dok je početna cena u Rusiji oko 8.500 dolara.

Povezane teme: Lada, Lada iks-rej, Avtovaz, Benzinski motor

Poslednji komentari

Marko
Četvrtak, 11. 02. 2016. 11:04h
neregistrovan korisnik
Dobro onda, ako kupis iole malo noviji auto i imas nazad diskove, ti ih odmah obavezno skini i montiraj dobros,ok ! Senzor za abs je uliven u glavcinu i nema ni teoretske sanse da prasina dodje do njega. Ti imas astru koja je stara dve decenije i sad to treba da bude primer za ostale, pa da je dobro, svi bi to ugradjivali. Nisi malo razmisljao o tezini vozila, sad nema auta lakseg ispod 1tone, nova astra je je preko 1,3t, jel tu moze da ide dobros ? Nikad srbima niko nece ugoditi, oni imaju svoju i samo cepaj do koske !
Deki
Sreda, 10. 02. 2016. 21:09h
neregistrovan korisnik
Pobrkao si, zanosenje se desava kada zadnj tockovi blokiraju u istom trenutku kada i prednji narucito u krivini. Kod vozila sa dobosima to regulise peti kocioni cilindar ili abs. Kod mene na astri g karavan 1.7cdti su dobosi pozadi. Iskreno vise verujem starim mehanickim sklopovima nego novim elektronskim mambo jambo resenjima gde malo malo zeza neki zaprljani senzor.
gagi
Sreda, 10. 02. 2016. 13:36h
neregistrovan korisnik
a izvini koliko je 8500 USD u Eurima?
Marko
Sreda, 10. 02. 2016. 10:35h
neregistrovan korisnik
Pa ocigledno je da dobos ima slabije karakteristike kocenja od diskova, zatim je kasniji odziv kocenja a cim imas na zadnjoj osovini kasnije kocenje,odmah dolazi do zanosenja ! Na tehnickom pregledu u vecini slucajeva razlike kocenja na valjcima i nastaju kad imas dobos i onda ajd kod majstora da ocisti (parsinu) i podmaze ! Vidi se da se bas razumes u sve to, taj i tzv suv je predvidjen da ide po blatu i prljavom a tada se bas na dobosu uvlaci prasina i nema pravilnog kocenja, Mnogima ovde u srbistanu kad nesto nije jasno, odmah to ne valja !
jvidk
Sreda, 10. 02. 2016. 07:01h
neregistrovan korisnik
Ovaj LADA SUV će pregaziti sve ostale u ovoj donjoj i srednjoj kategorij u celoj Evropi: Zbog izgleda i opreme i cene. A što se doboša tiče nazad, verovatno svako je izginuo i u fići, tristaću, jugu, punto, mercedes, bmw, itd.. ahahaha tebi je reper nazad doboš za kvalitet i bezbednost??? ahahaha
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»