Vlasniku "Tesla Motors" dodeljena glavna Teslina nagrada

Teslina naučna fondacija iz SAD dodelila je u Njujorku tradicionalne godišnje nagrade "U duhu Tesle" (Tesla Spirit Awards), a glavna nagrada pripala je vlasniku kompanije "Tesla Motors" Elonu Masku.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Elon Mask

Nagrada je dodeljena Masku, njegovoj kompaniji i fondaciji, za doprinos globalnoj promociji imena "Tesla" kroz brend njegovog luksuznog električnog automobila, kao i za velikodušni donatorski doprinos izgradnji budućeg Teslinog Naučnog Muzeja na Long Ajlandu.


Na tom mestu je Tesla pre više od jednog veka izvodio svoje eksperimente sa

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

strujom visokog napona i počeo izgradnju kontraverznog, a nikad završenog "Teslinog Tornja", putem koga bi se omogućio bežični prenos električne energije.
Mask je prošle godine 10. jula - na dan Teslinig rođenja, donirao milion dolara za obnovu Tesline Vordenklif laboratorije.

Tesla "model S"


"Nagrade "U duhu Tesle", koje dodeljujemo svake godine nisu samo priznanje za prošlogodišnje aktivnosti i ostvarenja, nego su i duhovni podsticaj, čast i odgovornost za dobitnike da prošire uzlazni trend interesovanja za Teslu u svetu", rekla je Tanjugu izvršni direktor Tesline naučne fondacije Marina Švabić.
 

Među dobitnicima Teslinih nagrada u pojedinačnim katagorijama su neprofitni

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

ogranak španskog telekomunikacionog giganta Telefonika - Fondacija Telefonika, zatim organizacija Teslin Naučcni Centar sa Long Ajlenda i njena predsednica Džejn Alkorn za posvećenost očuvanju Telsinog "naučnog nasleđa", zatim Ešli Redfern i njen Tesla kurikulum tim za projekat uvođenja Tesle kao teme u školski program.


Teslina nagrada za duhovnost pripala je Srpskoj pravoslavnoj crkvi iz Njujorka, kao i renomiranoj pijanistkinji i kompozitorki srpskog porekla Marini Arsenijević za komponovanje muzike za dokumentarni film "Poklonite toranj narodu".


Teslina Memorijalna nagrada dodeljena je posthumno Nikoli Radoševiću za njegov rad na očuvanju istine o Tesli, dok je vajar iz Republike Srpske Bojan Mikulić nagrađen za originalno umetničko oblikovanje Tesline bronzane biste.


Nagrade su dodeljene u čuvenom hotelu "Njujorker" u Njujorku, u kome je Tesla proveo poslednjih deset godina života.


Među prisutnima na svečanosti su bili i direktorka UNESCO u Njujorku Mafida Guča i ambasador Srbije u UN Milan Milanović.


Ove godine je 7. januara obeleženo 72 godine od smrti Nikole Tesle, a tim povodom je 10. januara u "Njujorkeru" svečano otkrivena bista srpskog naučnika, u prisustvu mnogobrojnih Njujorčana.

Povezane teme: Nikola Tesla, Tesla Motors, Elon Mask, Električni automobili

Poslednji komentari

Marinko
Petak, 16. 01. 2015. 07:09h
neregistrovan korisnik
Bravo!!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»