Elon Musk ulaže 8 miliona dolara u izgradnju muzeja Nikole Tesle u Njujorku

Osnivač i vlasnik firme luksuznih električnih automobila "Tesla Motors" Elon Musk je poznat poštovaoc rada Nikole Tesle, a još jednom je to odlučio da dokaže tako što će uložiti čak 8 miliona dolara u izgradnju muzeja u čast srpskog naučnika u Njujorku.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Elon Musk

Inicijativa za ceo projekat je potekla od Metjua Inmana, osnivača popularnog

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

komičnog sajta "The Oatmeal", velikog ljubitelja Teslinog rada, koji je uspeo da prikupi 1.37 miliona dolara i otkupi Teslinu labaratoriju sa idejom da u "Tesla istraživačkom centru" u Vardenklifu u Njujorku pokrene muzej.

 

Vest se brzo proširila internetom pa je i Elon Musk donirao 2.500 dolara uz obećanje da će u budućnosti pružiti veću pomoć.

To vreme je upravo došlo i milijarder, koji Teslino ime koristi za svoju uspešnu automobilsku kompaniju, je ispunio svoje obećanje i uložio 8 miliona dolara u izgradnju i pokretanje muzeja.

Inman je saopštio da je 8 miliona "apsolutni minimum za izgradnju, osoblje i

Pogledajte ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

održavanje muzeja Nikole Tesle" i dok "Tesla Motors" nema zvanično saopštenje, Elon Musk je na svom Tviteru jednostavno napisao "Srećan sam što mogu da pomognem".

Povezane teme: Elon Musk, Nikola Tesla, Tesla Motors, Električni automobili

Poslednji komentari

Djoka
Petak, 16. 05. 2014. 20:38h
neregistrovan korisnik
Moram priznati da si ti retko dosadna osoba. Smorio si sa tvojim "duhovitim" komentarima...
Sasa73
Četvrtak, 15. 05. 2014. 21:12h
neregistrovan korisnik
Verovatno znam mnogo više od tebe o Nikoli Tesli jer sam elektroničar po struci ali to nije bitno, bitno je to da po toj vašoj kompleksaškoj logici ni Novak Đoković nije srpski teniser jer se usavršavao kod Nikole Pilića u Minhenu i prebivalište mu je u Monte Karlu. Srbi su sami sebi najveći neprijatelji.
Milan
Četvrtak, 15. 05. 2014. 20:12h
neregistrovan korisnik
Nama posle svega ne treba nikakakvo okacivanje o lik I delo Nikole Tesle jer su na njegovim brojnim pronalascima profitirali drugi ljudi. Kako ga je samo Edison izigrao...Inace istina je da je umro siromasan I u dugovima, tim povodom tadasnji gradonacelnik Njujorka Lagvardija je rekao : ''Umro je siromasan, ali je bio jedan od najkorisnijih ljudi koji su ikada ziveli. Ono sto je stvorio veliko je I, kako vreme prolazi, postaje jos vece." Mi I u danasnje vreme imamo odlazak pametnih ljudi, tako da nam posle svega ostaje ono sto je Tesla izjavio jedini put kada je bio u Srbiji na dva dana : ''Ja sam, kao sto vidite I cujete ostao Srbin I preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete I vi I da svojim znanjem I radom podizete slavu Srpstva u svetu.'' Zalosno ali istinito.
JA
Četvrtak, 15. 05. 2014. 20:07h
neregistrovan korisnik
postovalac
ALO
Četvrtak, 15. 05. 2014. 19:51h
neregistrovan korisnik
Mi njima dugujemo toliko, da ne bismo mogli da im platimo dok smo zivi. Da su oni imali nasa shvatanja o vrednosti i novcu, nikada ne bi bili takvi istinski genijalci. Tesla je zaradjivao debele pare, ali je te pare uvek ulagao u nove projekte i njega licno bogacenje nije nikada ni zanimalo. Da je mogao da zivi do 200-te, i dalje bi gurao ko ludak da pronadje nesto novo. To je stvar karaktera, on je bio istinski pronalazac i genije i mi ga nikada necemo razumeti.