Folksvagen vratio "ADAC" nagradu zbog nameštenih glasova

Kontraverze oko nameštanja "ADAC" nagrade za najbolji automobil u Nemačkoj ne prestaju, a nakon priznanja čelnika da su manipulisali pristiglim glasovima i ostavke predsednika najvećeg evropskog automobilskog kluba, Folksvagen je odlučio da se odrekne nagrade koju je njihov model "Golf" dobio u ovom izboru.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Folksvagen "golf" je po ADAC-u najbolji automobil za 2014. godinu

Vodeći nemački proizvođači automobila, Dajmler, Folksvagen i BMW su požurili da izjave kako će vratiti nagrade koje su osvojili na nekada prestižnom "Žuti anđeo" takmičenju u organizaciji ADAC-a.

 

Predsednik "ADAC"-a, koji je sa 19 miliona članova važio za najveći automobilski klub u Evropi, Peter Majer je podneo ostavku kada je otkriveno da je broj pristiglih glasova uvećan jer je odziv čitalaca na takmičenje bio vrlo slab.

 

U zvaničnim rezultatima, ADAC je saopštio da je "golf" primio 34.299 glasova, da

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

bi se kasnije saznalo kako je Folksvagenov model dobio samo 3.271 glas. Iz automobilskog kluba su prvo tvrdili da su samo brojke preuveličane, ali da redosled pobednika nije manipulisan, međutim otkriveno je da ni to nije tačno.

 

Folksvagen je saopštio da će svoju nagradu vratiti, a Dajmler je naveo da će vratiti sve "Žute anđele" osvojene tokom godina.

Povezane teme: Folksvagen, Golf, ADAC, Namešteno takmičenje

Poslednji komentari

muzicar
Nedelja, 16. 02. 2014. 12:25h
neregistrovan korisnik
Ja ne potpisujem kao ALO. On je lepo napisao da zivi u Nemackoj.Stil pisanja mojih komentara se potpuno razlikuje od njegovog.Ja sam naveo da iz licnih razloga ne volim nemacka auta i ne komentarisem ih.Zasto bi neko samog sebe podrzavao!? Pa ne dobija se kao nagrada novi auto ili nagradno putovanje za onoga koga najvise podrzavaju.A i to sa e-maiom ne bi nista pomoglo ako neko hoce da se potpisuje sa 2 ili vise imena jer mnogi imaju po 3 i vise E-Mail adrese,pa se sa jedne moze potpisivati kao "Prle",sa druge kao "Tihi",sa trece kao "Kriger"...
muzicar
Nedelja, 16. 02. 2014. 12:15h
neregistrovan korisnik
Upravo pogledao snimak na YouTube koji si mi preporucio.Sazetak: za slican kvalitet moras nemacki auto platiti 10 000 vise:) Jel ti vozis nekog Forda ?
Dule
Nedelja, 16. 02. 2014. 01:23h
neregistrovan korisnik
Hvala muzicar! :-) Pisi ti i dalje i pusti klince, nadam se da ce jednog dana biti registracija ovde kao na nekim forumima pa ce biti manje komentara uz mnogo kvalitetniji sadrzaj a to ce pravi poznavaoci automobila ceniti! Veliki pozdrav! :-)
Dule
Nedelja, 16. 02. 2014. 00:59h
neregistrovan korisnik
Nudi ti samo kada je tema Japansko vozilo i kada na nju neko pljuje bez argumenata samo odgovaraj argumentovano i ne preteruj! A narod u Srbiji se snalazi, vozi zapadna vozila zbog dostupnosti delova. Golf 2 je jeftin za odrzavanje jer je napravljeno 14 miliona primeraka pa su otpadi puni delova do kojih se lako dolazi. Golf 3 je napravljen u 6 miliona primeraka i dosta je skuplji. Neki moji prijatelji koji su vozili Japance isticu njihov kvalitet, ali se zale na delove, npr. ogledalo za retrovizor kosta mnogo, nema na otpadu, ja sam imao problem sa juznokoreancem koga sam kupio novog davno kada sam udario retrovizor i kada mi je crkao elektro motor gde su mi trazili 200 maraka, za podizac prozora su me slali kod nekog majstora u Marinkovu Baru, a svecice nisu imali original za taj model. Sa evropskim vozilima lako dolazis do delova i bolje je kupiti polovan deo original iz prve ugradnje (vrata, vrata gepeka, krila, hauba, branik, svetla, retrovizore...) nego kupovati kopije koje su losijeg kvaliteta. Cak se moze desiti da polovan i jeftiniji deo najdes u boji karoserije tvog automobila pa da ga ne farbas i ne bacas pare na to, za novi ti ne gine. Moj brat je kupio pre 15 god novo krilo na Mercedes 124, limar nije morao da ga stavi jer nije 100% pasovalo vec se covek dobro namucio sa njim. Kaze da sam odmah kupio polovno i od kvalitetnijeg lima. Nisu Srbi bas naivni sto voze evropske automobile, gledaju ekonomsku stranu, najnizi standard u Evropi. Nema na cemu, pozdrav! :-)
mare
Subota, 15. 02. 2014. 22:30h
neregistrovan korisnik
Znaci gospodine Dule Focus,Ford Focus...i to dizel motor...Mislim da cu posetiti opet Fordov salon u Nisu.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»