AUDI A4: Još više sportski i tehnološki unapređen!

Nakon četiri godine razvoja, Audi je učinio ovaj uspešan model srednje klase još naprednijim. Njegova spoljašnjost je integrisana u novi dizajnerski jezik ove marke.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Veliki MMI ekran osetljiv na dodir nudi iskustvo kotišćenja koje klijenti poznaju sa njihovih pametnih telefona. Mnoge opcije motora sada dolaze sa MHEV tehnologijom – čime se ovom širokom elektrifikacijom unapređuje efikasnost i udobnost. To se takođe odnosi na model Audi S4 TDI, u koji se prvi put ugrađuje V6 TDI motor, 48 voltni glavni električni sistem i električno pokretani kompresor (EPC). Ova kombinacija snage, obrtnog momenta i efikasnosti čini ga jedinstvenim u ovom segmentu - piše portal Autoexclusive.rs.

 

Sportski izgled: spoljašnji dizajn

Ovaj model srednje klase izgleda još dinamičnije i prefinjenije zahvaljujući sportskim dizajnerskim detaljima. Singleframe prednja maska je sada šira i tanja, vodoravne linije ističu širinu prednjeg i zadnjeg dela. Pogledom sa boka dominiraju prepoznatljivi mišići iznad branika i niže postavljena bočna linija između njih. Oni formiraju snažne linije iznad točkova i čine da quattro geni budu jasno vidljivi.

LED dnevna svetla sada su deo standardne opreme kod Audija A4. Njihova najbolja verzija uključuje Matrix LED tehnologiju s potpuno automatskim dugim svetlima. Koncept paketa opreme je promenjen I sada postoje: basic, advanced i S line paketi koji su sada dostupni za spoljašnjost, kao i jedinstveni izgled S modela i modela A4 allroad quattro. Klijenti mogu birati između 12 boja karoserije, uključujući novu Terra sivu boju. U unutrašnjosti Audija A4, vodoravne linije takođe defišu ukupni utisak. U sredini prednje konzole, malo zakrenut prema vozaču, nalazi se veliki MMI ekran osetljiv na dodir, kontrolni centar novog sistema upravljanja. Novi paketi unutrašnjosti: design selection i S line interijer paketi mogu se slobodno kombinovati s spoljašnjim paketima i dolaze s raznim bojama i materijalima. Tokom noćne vožnje paket konturnog i ambijentalnog osvjetljenja dodatno ističe unutrašnje detalje.

 

Revolucionarno: digitalizacija

Sa svojim novim MMI sistemom, ovaj izuzetno digitalizovani Audi A4 nudi korisničko iskustvo slično modernim pametnim telefonima. MMI ekran osetljiv na dodir s akustičkim povratnim informacijama zamenjuje funkcije prethodnih rotacionih kontrola i tastera na središnjoj konzoli. Ovaj TFT ekran visoke rezolucije ima dijagonalu od 10,1“. Prikazana grafika je namerno čista i redukovana; struktura menija sa svojim preciznim hijerarhijama skrojena je prema očekivanjima korisnika i olakšava upotrebu. MMI funkcija traženja bazira se na slobodnom unosu teksta i vrlo brzo pronalazi opcije. Glasovna kontrola na osnovi prirodnog izgovora, još jedna funkcija ovog novog sistema, razume mnoge fraze koje se koriste u svakodnevnom govoru.

Navigacija u Audiju A4 sada je još svestranija i jednostavnija za upotrebu. Audi connect sistem usluga uključuju niz online usluga, kao što su Car-to-X usluge, koji koriste podatke iz komunikacije svih Audijevih vozila opremljenih tim sistemom. Osim online informacija o saobraćajnim znakovima i opasnostima, kao i usluzi parkiranja na ulici, usluge uključuju informacije o semaforima. Umrežavanjem s urbanom infrastrukturom, automobil prima informacije iz centralnog računara za upravljanje semaforima tako da vozač može svoju brzinu prilagoditi do sledećeg zelenog svetla. Instrument tabla prikazuje preporučene brzine kao i preostalo vreme do sledećeg zelenog svetla kada god vozač čeka na crvenom svetlu. Kao takav, sistem podstiče predvidljivi, efikasni stil vožnje, kao i konstantni protok saobraćaja. Ova funkcija je deo Audi connect paketa i postepeno se uvodi u odabranim evropskim gradovima.

Deo serijske opreme su Audi connect usluge poziva u hitnim slučajevima (emergency call) i servisa; besplatna aplikacija myAudi povezuje pametni telefon klijenta s automobilom. Još jedna digitalna osobina, personalizacija, omogućuje da do 14 myAudi korisnika napravi željena podešavanja na vozilu u individualne profile. Opcioni hardverski moduli uključuju Audi phone box i Bang & Olufsen 3D

 

Premium audio sistem.

Dostupne su tri varijante instrument table: kombinacija analognog obrtomera i brzinomera s monohromatskim odnosno putnim računarom u boji i – u kombinaciji s MMI plus sistemom – potpuno digitalni Audi virtualni kokpit plus. Vozač može koristiti 12,3“ ekran pune HD rezolucije upotrebom višenamenskog upravljača uz odabir tri prikaza. Head-up ekran projektuje bitne informacije na vetrobranu u vidnom polju vozača.

A4 modeli dostupni su s nizom sistema pomoći u vožnji. Opcioni sistemi su grupisani u pakete sistema pomoći za vožnju, asistenta za gradsku vožnju i parking asistenta. Bitan sistem u paketu sistema pomoći za vožnju je adaptivni tempomat uključujući Stop&Go funkciju za automatsku kontrolu udaljenosti od vozila ispred.

 

Galeriju fotografija pogledajte i opširnije pročitajte na portalu Autoexclusive.rs

Povezane teme: audi, audi a4, a4
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»