Možete li da odolite FRANCUSKOM ŠARMU?

Velika trojka francuske automobilske industrije je oduvek u značajnoj meri bila prisutna na našem tržištu. Iako je nemačka dominacija u sferi novih automobila jasna, kod polovnih vozila je situacija sasvim drugačija.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

Skoro svako treće polovno vozilo koje se proda u Srbiji je Peugeot, Renault ili Citroen, što je gotovo identičan postotak kao recimo Volkswagen i Opel zajedno.

Ništa drugačija situacija nije ni u ostatku Evrope, pa je tako svaki četvrti automobil na evropskim putevima proizveden u Francuskoj. Manji deo čine marke proizvođača koji su svoje pogone otvorili u „zemlji galskih petlova“, a veliku većinu već pomenuta velika trojka.

Peugeot RCZ

 

Ako gledamo istorijat, Peugeot je najstariji i započeo je sa radom još pre 137 godina. Citroen je svoj rad započeo pre ravno 100 godina i ova dva proizvođača izbacuju gotovo milion novih vozila godišnje zajedno. Renault je poznat i po svom teretnom programu u prošlosti, dok se u poslednje vreme ipak bazirao isključivo na putnički program i kombinovana vozila.


Renault Laguna

Što se modela tiče, svakako da je Renault Megane na prvom mestu kad su polovna francuska vozila u Srbiji u pitanju. Iako je Peugoet 206 prestao da se proizvodi još pre 9 godina na većini tržišta, u Evropi je bio dostupan kao 206+, koji je podsećao na model 207. Interesantno je da je 206 i dalje među najprodavanijim polovnjacima kod nas, odmah iza modela 307 ovog proizvođača, ali još uvek ispred Renault Clio-a.

 

Citroen C4

 

Najprodavaniji Citroenovi modeli su C3 i C4, prvenstveno zbog male potrošnje goriva. I ponuda na našem sajtu se uklapa u gore pomenutu statistiku (preko 20% ponude su vozila ova tri proizvođača), pa ukoliko ste ljubitelj „francuza“ svakako da imate odličan izbor.

Povezane teme: peugeot, peugeot 307, Peugeot RCZ, Citroen c4, Citroen C5, Citroen, Renault, Renault Laguna, Francuska vozila, francuski automobili, najudobniji auto
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»