Krosoveri su oko nas, a ovo je adut iz Dačije

Priča o Dačiji kao brendu koji pruža savršen odnos uloženog i dobijenog traje evo već 14 godina, tačnija od prvog “logana”. I, trajaće još dugo jer Rumuni praktično nemaju konkurenciju. Korejski proizvođači koji su držali korak odavno više nisu jeftini, dok kineskih automobila nema, niti će ih biti na našem tržištu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dimenzije: Dužina 4.089 mm, širina 1.761 mm, visina 1.555 mm

Samouverenost i osećaj sigurnosti omogućili su Dačiji da eksperimentiše, odnosno da širi svoju gamu. “Lodži”, recimo nije prošao, ali je “sandero” uspeo da pomuti slavu legendarnog “logana”. Od jeseni 2009. vozačima se nudi i “stepvej” verzija koja je trenutno u svojoj drugog generaciji, redizajniranoj pre dve godine. “Stepvej” je Dačijin način da se udje u sevment krosovera koji mogu da budu višenamenski, praktični, dizajnirani kao umetničko delo ili jednostavno najjeftiniji. Tu nastupa “sandero stepvej” koji je za četiri centimetra (klirens 173 mm) više udaljen od puta nego klasičan “sandero”. Naravno, to nije dovoljno za off-road avanturu, ali jeste da se u gradskim uslovima “pobede” udaren rupe, visoki ivičnjaci ili šahtovi. Pri tome, karoserija je u stilu klasičnih terenaca “ojačana” plastičnim panelima koji mogu da zaštite od ogrebotina ili blažih udaraca.

 

Međuosovinsko rastojanje: 2.589 mm, klirens 173 mm

Više puta smo imali priliku da testiramo “sandero stepvej” koji privlači i visokom pozicijom sedenja. Preglednost u svim pravcima je vrlo dobra, a za nedaj bože tu je i kamera čija se slika projektuje na centralnom ekranu dijagonale sedam inča osetljivog na dodir. “Stepvej” verzija je i zamišljena da izgleda atraktivnije ali i da bude bogatije opremljena od regularnog “sandera” U Dačijinom svetu, bogatije podrazumeva multimediju, parking senzore, blutut, navigaciju, rezervni točak pune veličine, elektro podizači za sve prozore... Takve stvari. Sve preko toga (4x4 pogon, ksenonska ili LED glavna svetla, kožni enterijer...) bilo bi finansijski neisplativo.

 

Motor 0.9 TCe, zapremina 898 kubika, snaga 90 KS, obrtni moment 150 Nm

Sa redizajnom pod haubu je stigao mali i borbeni 0,9-litarski trocilindrični benzinac koji uz pomoć turbo punjača razvija 90 konjskih snaga. Malo? Rekli bismo da, jer 0.9 TCe nije od živahnijih agregata sa tri cilindra. Kad se startuje, potrebno je nagaziti papučicu gasa da bi se dobio traženi efekat. Iskreno, očekivali smo da će 998 kilograma teški automobil B klase da pojuri od radosti, ali to se nije dogodilo. Razlog je, rekli bismo, petostepeni manuelni menjač sa dugačkim koracima koji je “podešen” na štedljiviju vožnju. Pretpostavljamo da u Dačiji jasno znaju profil kupaca koji nemaju tešku desnu nogu i zato su pronašli kompromis. Do 100 km/h automobil ubrzava za 11,1 sekundu, ali nismo se ni trudili da proverimo fabričke podatke. Maksimalna brzina je 168 km/h i takodje verujemo Dačiji na reč.

Ubrzanje 0-100 km/h za 11,1 sek, maksimalna brzina 168 km/h

U gradskoj vožnji, nije teško kontrolistati prosečnu potrošnju izmedju 6,5 i 7 litara, koja medjutim dosta zavisi od broja putnika i električnih potrošača. Četvoro, upaljena klima i približavamo se “osmici”. Na otvorenom putu, pri 80-90 km/h bez problema možete da idete ispod pet litara, dok pri 120-130 km/h se polako približavaml merenjima u gradu.

Početna cena Dačije Sandero Stepvej 0.9 TCe je 9.500 evra

Osetićete i da je “stepvej” dosta tvrdji od klasičnog “sandera” i može da se dogodi da poskoči kada brže predjete preko neravnina na putu. Ogibljenje nije dovoljno elastično. Upravljač brzinom i preciznošću prati rad ostatka automobila, tako da ćete za uložen novac dobiti sasvim zadovoljavajuću kombinaciju.

“Sandero stepvej” je komotan za četvoro putnika a prtljažnikom je zapremine 320 litara, što je na nivou modela kompaktnog segmenta. Sa redizajnom, sedišta su tvrdja i bolje profilisana tako da mogu da posluže i za dužu vožnju. Početna cena je 9.500 evra, dok se multimedijalni sistem sa ekranom osetljivom na dodir doplaćuje 350 evra.

Povezane teme: Dačija, Dačija Sandero Stepvej, Dacia Sandero Stepway, trocilindrični motor