Kvadovi "specijalci": blato, lišće i - zabava! Video

Ne, nisu u pitanju nikakve mirnodopske vežbe združenih vojnih jedinica! Jedini "specijalci" u ovoj priči su vozila, ATV-ovi, specijalno doterani u blato i kaljugu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tek od pre tri godine nam je zvanično omogućeno da se igramo sa ATV vozilima, budući da je naša država tad dozvolila njihov uvoz i registraciju. Tako se, praktično, ovo tržište kod nas tek razvija, ali svake godine je sve veća potražnja za motociklima na četiri točka koja se „penju uz masnu banderu“. Prava ekspanzija očekuje se za dve do tri godine, a ekipa "auto Bilda" je na vreme proverila šta sve mogu neki od ATV modela koji se prodaju na domaćem tržištu i kakvu to zabavu nude.

U aktuelnom 148. broju magazina „Auto Bild“ posvetili smo prostor testiranju povoljnijih ATV vozila koji se prodaju na domaćem tržištu. Imali smo sreće, pa je snimajući protekao bio bez kiše, ali je blato u kombinaciji sa opalim lišćem napravilo jedan od najklizavijih poligona. Vozili smo robusni ATV ruske proizvodnje – „Stels 850G Guepard“, kao i kineski „linhai M550L“, dok smo probali i jedan UTV, takođe „linhai 700ATV-U“. Odmah da kažemo da, u stvari, ovde ne mora da bude reč samo o zabavi, iako je to prva namena ovih vozila sa pogonom na svim točkovima. Pored toga, u svetu (ali i kod nas u manjem obimu) dosta ljudi ih koristi u poljoprivredi i voćarstvu, a koriste se i u raznim svrhama gde je potrebno prolaziti nepristupačnim terenima (lovišta, čuvanje granica i slično), dok je sa potrebnim dodacima korisno i za čišćenje snega, u šumarstvu za seču i izvlačenje drva, ali i za rečna i močvarna područja, kao i prirodne rezervate.

Ova vozila se, inače, mogu kretati po svim putevima osim auto-puta. Detalje o ovim 4x4 vozilima, koja su konstruisana za vožnju po zahtevnim terenima, i koja, osim za zabavu mogu služiti i za rad, pronađite u aktuelnom broju magazina „Auto Bild“, koji se nalazi u prodaji još ove sedmice...

 

Povezane teme: kvadovi, Auto Bild Srbija, Auto Bild 148

Poslednji komentari

aca
Utorak, 06. 12. 2016. 12:56h
neregistrovan korisnik
Pa kako u Evropi 90% kvadova sluze za zafrkanciju moze se ponoviti da mi muskarci nikako ne mozemo da izadjemo iz puberteta. Utesna je poslovica da je covek mlad dok ima dete u sebi,. Inace sam ljubitelj smislene terenskih vozila i voznje kakvu imaju svakodnevno sumari, agronomi, geometri.....
Vuki
Ponedeljak, 05. 12. 2016. 21:54h
neregistrovan korisnik
Rusko cudo!
Milan
Ponedeljak, 05. 12. 2016. 15:17h
neregistrovan korisnik
ATV jeste za terene ali je jako nestabilan u krivini i često dolazi do prevrtanja.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»